Милојевић: Судија? Срби смо, издржаћемо

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је да су спорне судијске одлуке утицале на реми против Копенхагена (1:1) у првој утакмици 3. кола квалификација за Лигу шампиона и да звиждуци са трибина то најбоље описују.
м
Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Било је неких ситуација које могу да промене ток меча. Нећу да кукам, али смешно је да Ндоје ухвати лопту рукама. Не тренингу то да играч уради, казните га са 10 скелекова. Пенал? Видело се из више углова, компетентни сте. Јако је ружно кад се чује бес и скандирање навијача (о судији). Срби смо, издржаћемо, било је тежих тренутака. Не бих волео да причам о одлукама судије, публика и аудиторијум најбоље виде", рекао је Милојевић новинарима после утакмице.

Милојевић је избегао детаљније да прича о одлуци судије Тијага Мартинса да досуди сумњив пенал за Копенхаген седам минута пре краја утакмице у Београду.


Солбакен: Звезда била боља, сада су шансе 50:50

Тренер Копенхагена Стале Солбакен признао је да је Црвена звезда била бољи тим, али и нагласио да свакако судија није помогао његовом тиму.

Солбакен је синоћ рекао да није гледао снимак ситуације код пенала за Данце седам минута пре краја, када је Јонас Винд донео реми 1:1 у првом мечу 3. кола квалификација за Лигу шампиона.

"Могу да се сложим да је Црвена звезда била мало боља, за једну или две шансе. Дали су гол у најбољем могућем тренутку, али смо успели да дођемо до ремија. Нисам видео ситуације код пенала, свакако мислим да није била "пљачка". Судија је био добар, није фаворизовао ниједан тим", рекао је Солбакен после утакмице на стадиону "Рајко Митић".

Тренер Копенхагена истиче да су шансе за пласман у плеј-оф Лиге Шампиона и даље изједначене.

"Ако је Звезда била фаворит, сада је 50:50. Све може да се догоди на " Паркену"... Један гол је довољан Звезди да закомпликује ситуацију", казао је Солбакен.


"Имали смо две принудне измене. Контролисали смо меч, добро смо одиграли. Да ли најбољи меч ове сезоне? Зар нисмо били у лошој форми? Морамо да се договоримо...Пуно причамо о томе, није све црно и бело. Сложио бих се да смо одиграли добро", казао је он.

Према његовим речима, екипа је хтела победу, али није награђена за добру представу.

"Једно су жеље, друго реалност. Можда је требало да дамо други гол, имали смо притисак, а они више претили из контри, нису имали изгледне ситуације. Нема везе што нисмо награђени, резултат је такав какав је".

Милојевић се није сложио са оценом колеге из Копенхагена Сталеом Солбакеном да је Звезда била фаворит пре првог дуела у Београду.

"Не бих рекао да смо фаворити. Ако смо били против Судуве и Хелсинкија, нисмо имали улогу носиоца, они су...Копенхаген већ 12, 13 година игра у Европи редовно у групној фази, ми сад добијамо искуство. У овом тренутку је резултат на страни Копенхагена, али фудбал је чудна игра и сигурно се нећемо предати. Не плашимо се и припремити максимално", закључио је он.
 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести