Милорад Косић из ТСК-а две године без картона

Играјући за темерински ТСК, универзалац Милорад Косић две године није зарадио жути картон, иако је стално на терену, уз леву аут-линију.
М. Менићанин/Милорад Косић: подједнако успешан у дефанзиви и офанзиви
Фото: М. Менићанин/Милорад Косић: подједнако успешан у дефанзиви и офанзиви

Подједнако добро се сналази у дефанзивним и офанзивним задацима, а по карактеристикама се уклапа у профил играча пожељног за склапање добитне комбинације.

- На лето ће се навршити две године од доласка у ТСК, претходно сам носио дрес Младости из Бачког Јарка. Дошао сам са Мирком Дринићем и Гораном Ђукићем, заједно смо били на Ливадици, а Ђукић је у међувремену поново обукао плаво-бели дрес. И тада је, као и данас, тренер био Драган Ћулум, навикао сам на његов стил рад, а одлично нас познаје – каже Милорад Косић.

Рођен је 1993. године, у дресу Младости освојио је Куп ФС Војводине и стекао српсколигашко искуство.

- Никад нисам био склон картонима, иако имам одговорне задатке на терену. Трудим се да према противничким играчима будем коректан, истовремено да олакшам посао судијама, али да тиме не угрозим позитиван резултат своје екипе. Нико од нас не живи од фудбала, морамо да водимо рачуна о фер-плеју и да се чувамо повреда. Још ми је у сећању догађај из септембра прошле године када је саиграчу Дарку Марићу сломљена фибула на гостовању у Кисачу. Носио је гипс шест седмица, није могао ни на посао да иде, а издржава породицу.


Лепа успомена с „Карађорђа”

Као војвођански лигаш, 8. јуна 2016. године, фудбалери Младости, на стадиону “Карађорђе”, били су успешнији од српсколигаша Борца из Сакула, освојивши Куп ФСВ.

-Имали смо више концентрације и среће на пенал-рулету. Преко хиљаду навијача је дошло да нам пружи подршку. То је успомена за сва времена – каже Косић.


Између његове професије инструктора вожње и позиције у тиму, са аспекта одговорности, може да се стави знак једнакости.

- Највише ми пријају офанзивна задужења по левом боку, али није ми проблем ни да играм бека, када је то у интересу тима. Као што будуће возаче припремам за безбедно учествовање у саобраћају, тако и нападачима асистирам и помажем у писању сценарија за голове. 

Током лета 2018. године донео је тешку одлуку да због обавеза на радном месту и немогућности да их усклади са тренинзима одсуствује са терена.

- Тог тренутка нисам могао да проценим да ли ће то бити привремено или ћу морати да ставим тачку на каријеру. Био сам свестан да без редовних тренинга не бих могао да будем на очекиваном нивоу, а Младост је тада била српсколигаш. Околности су се брзо промениле, пауза није била дуга, па сам паузирао само јесењи део сезоне.

Темеринци су, као и сви спортисти, до даљњег на принудној паузи. Пролећни део трке у Новосадској лиги нису почели по плану, јер су поражени од Ветерника и Татре.

- Здравље је на првом месту, морамо да будемо друштвено одговорни и да поштујемо препоруке лекара и одлуке државних органа. Тренутно је најбитније да добијемо ову утакмицу са вирусом, а за фудбал ће бити времена – јасан је Милорад Косић.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести