Милошевић и Шљивић међу 60 најталентованијих играча света

ЛОНДОН: Млади српски фудбалери Јован Милошевић и Јован Шљивић налазе на списку 60 најталентованијих играча на свету, који су рођени 2005. године, објавио је британски "Гардијан".
YT
Фото: Youtube Printscreen

Милошевић је члан Војводине, а рођен је 31. јула 2005. године.

"Високи, веома атлетски нападач постигао је пет голова и постао најбољи стрелац ЕП за фудбалере до 17 година у мају, када је Србија стигла до полуфинала где је поражена од Холандије. На први поглед, он је чиста "деветка". Али његова техника, контрола лопте и кретње без лопте, како у нападу, тако и када врши пресинг на противника, чине га разноврснијим, модерним комплетним нападачем", пише у анализи британског листа.

Шљивић је члан Црвене звезде, а рођен је 14. октобра 2005. године.

"Србија има неколико врхунских талената у овој генерацији и тешко је рећи који има највеће шансе да успе. Шљивић можда није најсигурнији међу њима, али је можда најузбудљивији, истивве се техником и креативношћу. Један од најмлађих у тиму који се пласирао у полуфинале ЕП до 17 година, почео је да прави таласе у сениорском фудбалу, постигао је три гола у првих пет наступа на позајмици у Графичару, филијали Црвене звезде која игра у Првој лиги Србије", пише у тексту Гардијана.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести