Милошевић: Напашћемо Звезду, али не грлом у јагоде...

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић најавио је офанзивну игру против Црвене звезде и напад на три бода у предстојећем вечитом дербију на свом стадиону у Хумској.
Savo Milošević Foto: Tanjug/video
Фото: Саво Милошевић Фото: Танјуг/видео

"Очекивања су највећа, желимо добар резултат ако желимо да останемо у трци за титулу. Биће јако тешко доћи до победе, али играмо код куће, где смо играли добро ове сезоне. Ако успемо да поновимо партије, можемо да се надамо успеху", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре на стадиону у Хумској.

Како је нагласио, за разлику од његовог тима, не очекује офанзиван приступ Звезде.

"Не очекујем офанзивну Звезду, из тога произилази да ћемо ми морати да будемо офанзивни. Више смо опредељени тако, играмо на гол више, не можемо да мењамо менталитет. Волимо да нападамо, али биће потребна и добра одбрана, уз дозу ризика. Медутим, нећемо грлом у јагоде и да будемо наивни", рекао је Милошевић.

Он је, међутим, на питање да ли му проблем прави то што не зна поставу ривала због већег броја странаца одговарио: "Претпостављам да ни Влада (тренер Звезде Милојевић) не зна тим, исто тако и ја. То су све чари дербија, исто тако и посла. Тешко нам је да причамо унапред, неке ствари морају да се претпостављају".

Милошвић сматра да ће европске утакмице вечитих ове недеље, против Бајерна и АЗ Алкмара, утицати на физичку спрему за дерби.

"Не верујем да може да се извуче 100 посто из сваког играча. Радили смо летос на томе, акценат је био баш како бисмо издржали што дуже овај ритам", навео је Милошевић и додао да је посебно битан и психолошки моменат.

Милошевић каже да се радује сутрашњем дербију.

"То су утакмице за које се живи. Фраза је, али тако је... Прави изазов", закључио је.

Вечити дерби, 161, у оквиру 9. кола Суперлиге Србије, игра се сутра на стадиону у Хумској од 18 сати.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести