Милошевић: Привилегија - после 53 године Јунајтед у Хумској

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић, пред меч трећег кола Лиге Европе против Манчестер Јунајтеда, рекао је његов тим има част и привилегију што игра против тако великог клуба.
Savo Milošević/Fonet/A. Barda
Фото: Savo Milošević/Fonet/A. Barda

"Причати о важности и посебности сутрашње утакмице је излишно. Верујемо да је екипа спремана и свесна оного што нас чека, а чека нас изванредно тешка утакмица. После 53 године имамо прилику да играмо против Јунајтеда. То је празник фудбала. Ово је прилика да се измеримо колико вредимо. Играње у Европи доноси много. Треба да нам буде част и задовољство што може да играмо са њима", рекао је Милошевић новинарима на конференцији за медије.

Меч у Београду пратиће и легендарни Сер Алекс Фергусон, који је Милошевића саветовао да се бави тренерским послом.

"Велика част што Фергусон долази да гледа утакмицу, у годинама је кад не иде ни на све утакмице Јунајтеда. Привилеговани смо што ћемо га видети на утакмици. Видећу га вечерас на вечери па ћемо разговарати о разним стварима. Надам се да ће видети добру екипу Партизана. Имамо и неколико младих играча, које можемо не да понудимо, већ да представимо сутра на утакмици. Нема много таквих играча у Европи. Велика част и привилегија што могу да кажем да могу да са њим сарађивао у УЕФА. То је једно од најдрагоценијих искустава које имам у животу", рекао је Милошевић који је упитан и шта ће Фергусону да покаже и препоручи у Београду.

"Има много ствари које могу да препоручим, али као и за сваког Шкота један добар алкохол", нашалио се Милошевић.

Милошевић је истакао и да очекује испуњен стадион.

"Очекујем фер и спортско навијање, због свих проблема у прошлости. Ово је празник фудбала. С те стране не очекујем проблеме. Видели сте у Пиониру колико публика може да стимуланс."

Улога фаворита је на страни гостију, а Милошевић је упитан може ли Партизан да направи изненађење као неки тимови против црно-белих у Суперлиги.

"Верујем да можемо да очекујемо максимум од Партизана свих 90 минута. То смо већ показали у претходном периоду. Видећемо колико ће то бити довољно. Не можемо предвидети снагу и екипу Манчестера, али дужни смо да дамо свој максимум. Када сам дошао, идеја ми је била да Партизан приближим европским екипама. Мислим да је Партизан показао напредак у тим европским утакмицама. Сутра је прилика да још једном видимо колико смо се приближили европском клубовима. Ако у томе успемо, то ће бити већа победа и од три бода, иако се нећете сложити са мном", а онда је одговорио и каквог ривала очекује сутра у Хумској.

"У овом моменту не могу да будем сигуран како ће играти. Мислим да неће играти са три играча у последњој линији, већ са четири као у већем делу сезоне. Што се тиче састава, тешко је предвидети", рекао је тренер црно-белих.

Милошевић је упитан и како коментарише анализу колумнисте Скај спорта да ће утакмица у Београду бити луда и да ће резултат бити 1:1 и да Јунајтед треба да буде срећан ако се меч тако заврши.

"Лако је њему да прича... Не можемо себи да дозволимо луксуз да прихватимо та размишљања. Видели сте синоћ меч Тотенхема и Црвене звезда, колико је тешко и колика је разлика. И ми ћемо имати сличне проблеме као Звезда. Идемо да дамо 100 одсто, ако можемо преко биће идеално. Никакво друго размишљање не треба да имамо", закључио је Милошевић.

Првотимац Партизана Саша Здјелар рекао је да се радује сусрету са једним од највећих клубова на свету.

"Утакмица коју сањамо и желимо да игрмао. Сањамо да играмо у њиховој лиги, сањамо против њих. За нас утакмица као и свака друга. Знамо шта радимо, имамо тим и надам се да ћемо ући у утакмицу онако како смо се договорили", рекао је Здјелар.

Меч између Партизана и Манчетер Јунајтеда игра се у четвртак од 18.55 на стадиону у Хумској.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести