Милошевић промовисан: Фергусон ме наговорио да постанем тренер.....

Саво Милошевић је, и званично, одлуком Управног одбора ФК Партизан од 27. 3. 2019. именован за новог шефа струке.
savo milosevic, tanjug dgoll
Фото: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bk

Чланови УО ФК Партизан пружили су једногласну подршку новоименованом шефу стручног штаба и његовим сарадницима, изразивши дубоко веровање у напредак и добре резултате у домаћем првенству и Купу Србије. Саво Милошевић званично је данас потписао уговор до краја следеће сезоне и на промоцији у Хумској открио да је на наговор чувеног Сер Алекса Фергусона одлучио да започне тренерску каријеру.

"Морам да се завхвалим људима у клубу на указаном поверењу. Увек сам био уз Партизан. Једна ствар је прича о послу, али ја сам судбински везан за Партизан. Част и привелегија, али и обавеза. Знам где сам досао и шта ме чека. Знам да це бити тешко, али имам зељу и вољу да Партизан вратим тако где му је место. Осећам се феноменално, али знам са чиме ћемо се суочити ", рекао је Милошевић на изузетно посећеној конференцији за медије .

Он је додао да му из клуба нису наметнули притисак резултата.

"Никад нисам имао алиби, па то није ни сада. Покушавамо да реално сагледамо ствари да изађемо из кризе. Ја немам царобни статпић", рекао је Милошевић.

Милошевић је открио како је одлучио да започне тренерску каријеру.

"Истина је да нисам хтео да будем тренер, али та прича се променила пре четири године кад сам почео да радим у једној УЕФА комисији. Сви људи из те групе, чак и Алекс Фергусон, рекли су ми да би требало да се бавим тренерским послом. сачекао сам јер сам хтео добро да се припремим".

Фото: Savo Milošević i Milorad Vučelić, foto: ANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bk

Једно од питања новинара било је како је досло до помирења с садашњом управом, са којом је имао свађу на седници Скупштине.

"Ако се не слазем са неким људима не знаци да их мрзим и да они мене мрзе", рекао је Милошевић.

Осврнуо се и на начин на који тим да игра.

"Нема офанзивних и дефанзивних тренера. Моја позиција у тиму док сам био играч нема везе са фудбалском филозофијом. Дошао сам у клуб који је традиционално игра нападацки. Пробаћемо да играмо тако, да изнендадимо противнике. Најбољи тренери су они који из сваког играча извуку максимум. То је оно што ћу ја да покушам да урадим", рекао је он.

Милошевић је направио и кратак скенер тренутног тима.

"Могу да причам споља, али то је само део слике. Ова екипа је играла топло-хладно. У дербијима је изгледала одлично. У доста ситуација се нису снасли. Те осцилације ми доста говоре. Екипа је психолоско у пробелему и на томе треба да инсистирамо. Једина ствар која ми је проблематицна је наредни период од седам дана јер нас чекају три утакмице", поручио је Милошевић.

Председник Партизана Милорад Вучелић рекао је задовољство што је Милошевић пристао да води екипу.

Фото: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bk

"После јучерашње седнице и договора са Савом Милошевићем, дошли смо до закључка и уверења да фудбалски клуб иде у праве руке. Изразио бих задовољљство што је без икаквих услова пристао да води Партизан. Ми смо због тога срећни. Задовољство ми је да му позелим успех", рекао је Вучелић.

Милошевић ће деби на клупи Партизана имати у недељу, када ће у 29. колу Суперлиге, екипа гостовати Напретку из Крушевца.

Саво је као играч стигао међу црно-беле, сада већ давне 1989. године, да би у црно-белом табору остао све до јула 1995. када прелази у Астон Вилу, а потом је био члан Сарагосе, Парме, Еспањола, Селте, Осасуне и Рубина из Казања. За време боравка у Партизану одиграо је 219 утакмица и постигао 191 гол. У државној репрезентацији одиграо је 102 меча и постигао 37 голова.

(Дневник, Танјуг)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести