Милошевић: Сувише је рано да се одустаје, борићу се

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је да његов тим у 3. колу Суперлиге против Јавора мора ући опрезније, с обзиром на резулате из претходне две рунде.
Savo Milošević/Fonet/A. Barda
Фото: Savo Milošević/Fonet/A. Barda

Меч између фудбалера Партизана и Јавора игра се сутра од 20.30 у Хумској, а црно-бели тај сусрет дочекују после пораза у Новом Пазару 3:2.

"После свега што се издешавало у последњих пет дана, имамо додатни опрез. Бар кад је ова екипа Партизана у питању, нема никаквих гаранција. Јавор је квалитетнија екипа од Новог Пазара, али видели сте како смо прошли у Пазару. Те утакмице у Пазару и у Крушевцу су показатељ како не треба, све што смо радили у те две утакмице, само треба контра од тога. Та ситница и онда можемо да се надамо добром резулатату", рекао је Милошевић на конференцији за медије.

Милошевић је био видно разочаран после пораза, а истакао је да после меча у Новом Пазару није нашао ниједан разлог да оправда екипу.

"Нисам осетио само разочарење већ и понижење. Ово није инцидент, ово је је нешто што нам се константно понављало прошле године. Цела моја прича и прича стчног штаба имала је фокус на то да избегнемо ове ствари. Радили смо на томе да у малим утакмица те ставри радимо боље него прошле године. Када се деси оваква утакмица на којој видите да је све то било узалудно, наравно да почнете да сумњате. Увек починем од себе. Да ли можемо враттити самопоуздање и енергију за утакмицу...? Имали смо доста разговора пред ову утакмицу и индивидулалних и групни и са руководством клуба", рекао је шеф струке црно-белих.

Каже да је меч у Пазару показатељ да у екипи имамо проблеме које сам тек сад видео и који су пресликали на саму утакмицу.

"Ставили смо себи мач изнад главе и у таквим околностима ће бти тешко исправљати грешке, а камоли преживљавати. Морам да признам да су играчи показали енергију да поправљају ствари, па ћемо почети од тога", рекао је Милошевић и објаснио шта је био разлог пораза у Новом Пазару.

"У каријери сам одиграо на стотине лоших утакмица. Лоша игра и одлука на терењу су једна ствар, а оно што смо ми урадили у Пазару су ванфудбалске ствари, којим нисам желео да се бавим нити да посвећујем пажњу. Када се десе те ванфудбалске ствари, фудбласке не могу да однесу победу".

Шеф стручног штаба Партизана упитан је и како ће себи повратити енергију.

"Ја сам најмањи проблем. Цео живот подносим ударце и то вас чини јачим. Морате да имате сврху стога, неки крајни циљ, повратни резултат тога што трпите. У Пазару сам видео да нема повратне информације од екипе. Онда се се запитам зашто ја трпим ударце и која је сврха и смисао тога."

Милишевић је потврдио да је размишљао да напусти клупу Партизана, а објаснио је и зашто је остао на челу црно-белог тима.

"Сувише је рано да се одустаје. Нисам неко ко одустаје и иде линијом мањег отпора и који ће због једне утакмице престати да се бори. То су основни разлози што сам одлучио да наставим да се борим, па ћемо видети да ли има смисла", закључио је Милошевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести