Миловановић, капитен Младости ГАТ: Следи нам серија  од седам дербија

Младост ГАТ је постала прави хит у српском прволигашком фудбалу, пошто је, као новајлија у лиги, прелиминарни део првенства завршила на другом месту, с бодом заостатка у односу на лидера Инђију.
2
Фото: Младост ГАТ

Новосађани су наставили с великим успоном који траје већ неколико година и на добром су путу да се пласирају у Суперлигу. Један од најзаслужнијих за овогодишње резултате, свакако је његов најстарији члан и капитен тима, 34-годишњи штопер Милош Миловановић.

- Иако смо у првенство ушли с намером да се пласирамо међу првих пет екипа, захваљујући добрим резултатима у првом делу сезоне, очекивања смо променили - истакао је Миловановић. - Током зиме смо додатно појачали тим и решили да покушамо да уђемо у елитни ранг. Завршили смо на другом месту, а сада нам следи плеј-оф, у којем нас очекује седам истинских дербија.

У прва три кола доигравања, Младост ГАТ ће играти с директним конкурентима за директни пласман међу суперлигаше. Већ у суботу, новосадска екипа гостује у Инђији, а потом на свом стадиону дочекује Јавор Матис, а онда и Железничар.

- Те утакмице могле би у великој мери да одреде нашу судбину. Крећемо из Инђије, где, нажалост, нећу моћи да наступим због жутих картона, баш као ни Зоран Швоња. Од Сремаца смо током сезоне доживели два пораза и, упркос проблемима с којима смо суочени, верујем у саиграче и убеђен сам да могу напокон да савладају великог ривала.

Одбрана, чији је Миловановић командант, била је стуб тима и гарант за остваривање одличних резултата.

- Пошто сам део одбране, то ми, наравно, изузетно прија. Не треба, међутим, да заборавимо како су пун допринос чврстини дефазивног бедема пружали и сви остали играчи, јер су велики удео у заштити нашег гола имали и нападачи и момци из средњег реда. Занимљив је податак да смо у чак 20 утакмица успели у томе да не примимо погодак, а да смо све голове примили у преосталих 10. Убеђен сам да можемо да наставимо у истом, па и још бољем стилу, што би нам пуно помогло на путу којим желимо да одемо.


Нисам сујеверан

Новосађани су током сезоне у дуелима с Инђијом, оба пута као поражени напустили терен. У суботу, од 16 часова, имаће нову прилику да савладају дојучерашњег суперлигаша, с тим што се сусрет поново игра у на Тојо тајер арени у Инђији.

- Иако неки кажу да је трећа-срећа, тиме се не оптерећујем - нагласио је поуздани штопер. - Нисам сујеверан, верујем само у добар рад, упорност и умеће и заиста се надам да ће моји другови да прикажу одличну партију, како бисмо у плеј-оф ушли победнички и потврдили највише амбиције.  


Иако је иза Милоша Миловановића завидна суперлигашка каријера, током које је носио дресове Радника из Сурдулице и крушевачког Напретка, убеђен је да је доласком у Нови Сад начинио прави потез.

- Иако сам дошао у Нови Сад, да тако кажем - у време радова на нашем стадиону, брзо смо сви у тиму кликнули, створили одличну атмосферу и то су резултати најбоље потврдили. Јесте нам био мали проблем то што смо током јесени играли практично као гости у свим сусретима, јер тренирали смо на нашем терену, а ривале дочекивали у Челареву. Управо атмосфера и слога, омогућили су нам да тај део лиге завршимо на другом месту, а све је постало много лакше од како наступамо на нашој ГАТ арени. Људи који воде клуб чине то изванредно, на нама је да им узвраћамо добрим партијама и, што да не, од Младости направимо српски Хофенхајм - поручио је Милош Миловановић.     

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести