Мирко Иванић уочи утакмице са Нишлијама: Спремни за дерби сезоне

Црвена звезда је беспрекорно одиграла регуларни део првенства, без пораза, али јој тек следи велика борба за титулу.
ivanic, fk crvena zvezda
Фото: Mirko Ivanić, foto: FK Crvena zvezda

Црвено-бели имају само четири бода више од нишког Радничког и седам утакмица до караја такмичења, што није гаранција да се оне неће истопити. Добро памте у Љутице Богдана када су сличну предност испустили и када је Партизан освојио титулу. У суботу се на Маракани игра дерби, мегдан ће поделити водећи двојац и исход тог дуела у многоме може да одреди власника највреднијег домаћег трофеја. Екипа Ненада Лалатовића такође игра сјајано, изгубила је само утакмицу од црвено – белих и нема никакве дилеме да ће се у дербију жестоко борити за повољан резултат.

Мирко Иванић је зимус стигао у редове шампиона као велико појачање, требало му је времена да се прилагоди, а у утакмици са Пролетером постигао је први првенствени гол за нови клуб.

„Најважнија утакмица је пред нама, противник је другопласирана екипа и сигурно нам неће бити лако да је надиграмо и савладамо. Овај меч биће другачији од свих осталих јер, реално гледајући, то је  дерби сезоне. Раднички је у досадашњем току првенства показао изузетан квалитет, ми смо га једном победили и имамо намеру да то и у суботу учинимо. Предност од четири бода можемо да повећамо, играмо на свом терену, у доброј смо форми и имамо аргументе да верујемо у успех. Добро се спремамо, врло смо мотивисани и желимо да покажемо да смо бољи од сјајних Нишлија“, рекао је Иванић.

Сјајни везиста  кад год  је на терену показује видан напредк у форми.

„Гол против Пролетера ми мно­го значи, пре свега на самопуздању. Исти је случај и са асистенцијама. Прошао сам период адаптације, дошле су добре партије и могу да будем задовољан. Надам се да ћу наставити у истом ритму, да ће екипа наставити са победама и да ћемо стићи до циља.“

Домаћи терен и навијачи би могли да буду велики адут шампиона у дербију.

„Трибине ће сигурно бити добро попуњене, осећају наше присталице да је ово најважнији део сезоне. Биће нам ветар у леђа против јако тешког противника. Атмосфера на нашем стадиону је најбоља у земљи, а и шире“, нагласио је Иванић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести