Мирковић: Немамо право на кикс, без пуно ротација

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић изјавио је данас пред меч 7. кола Суперлиге Србије против Бачке да утакмица долази у после испадања из Европе и да ће то представљати додатан притсак.
zoran mirkovic, fk partizan
Фото: Зоран Мирковић, фото: ФК Партизан

"Утакмица долази после пораза и испадања из Европе од Бешикташа и сигурно да неће бити лако, то ће бити додатан притисак. Али како год да се играчи осећају мораће да своје стање побољшају до сутрашње утакмице, и физичко и морално", рекао је Мирковић на конференцији за медије у СЦ Партизан-Телеоптик.

Тренер црно-белих је истакао да против Бачке сигурно неће бити лако, али да његова екипа нема право на кикс.

"У заостатку смо за врхом табеле и сваку утакмицу морамо да идемо на победу. Бачка је једна добра екипа, организована и сигурно нећемо имати лак задатак. Гледали смо у припреми за сутрашњу утакмицу и њихов меч са Војводином, нису имали подређену улогу у тој утакмици", казао је Мирковић.

Он је додао да је Бачка одлично избалансирана екипа, која хоће да игра и има озбиљне појединце, као и да не мисли да ће играти бункер на сутрашњој утакмици.

Када је реч о ротацијама за сутрашњи састав Мирковић је рекао да ће сигурно бити две измене.

"Измена ће бити, због броја странаца, јер можемо да наступимо само са четворицом, тако да аутоматски двојице неће бити. А ово друго гледаћу да мање ротирам", додао је шеф струке црно-белих.

За Марка Јанковића је рекао да ће бити ван строја због повреде, док за Александра Шћекића још не зна да ли ће бити у комбинацији за сутрашњи састав због незгодне посекотине на глави.

Мирковић се сложио са генералним директорм Партизана Милошем Вазуром, који је рекао да ће се Партизан окренути младим играчима.

"Ми имамо групу интересантних младих играча и мислим да би то требао да буде неки правац за будућност. Опет, мамо и тај усуд да се боримо са економским стварима да се боримо за тако нешто, гледа се интерес клуба. Ипак нека средства морају да се обезбеде дал на овај или неки други нацин, мора се наћи неки баланс у томе", закључио је Мирковић.

Утакмица 7. кола Суперлиге Србије Партизан - Бачка игра се сутра од 21 сат на стадиону у Хумској.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести