Мирковић: Одлазим због неприхватљиве ситуације...

БЕОГРАД: Досадашњи тренер Партизана Зотан Мирковић обратио се јавности отвореним писмом у којем је саопштио да је поднео оставку јер се клуб налази и неприхватљивој ситуацији и поручио да се нада како је његов одлазак бити прекретница ка повратку на старзе стазе славе.
Zoran Bata Mirkovic/Fonet
Фото: FoNet

"Овим путем желим јавно да се обратим и отклоним сваку сумњу и било какву неизвесност око мог даљег статуса у Партизану. Поднео сам оставку због мени неприхватљиве ситуације, у којој се мој клуб налази. О томе с правом могу да судим, јер сам за 25 година фудбалске каријере, прошао црно-бели пут од оданог играча до преданог тренера", навео је Мирковић.

Како истиче, оставка није његов морални чин.

"Не! Ја сам све радио како сам најискреније мислио и најбоље умео. То је мој манир и моје васпитање, људско и спортско: поштено и храбро - и на терену и на клупи. То никако не значи да сам тренер без грешке. Увек сам спреман за стручну анализу и одговорност за сопствена дела. Свој терет носим сам и било би поштено да свако носи свој…Тако би било лакше Партизану!".

Мирковић наводи да се извињава свима који су помислили да је растанак могао да буде другачији.

"Можда је и могао, али ово је коначна одлука човека, који бесконачно воли Партизан. Зато молим све праве партизановце да уваже мој став и да га поштују. И на крају, из све снаге аплаудирам сваком мом играчу и стручном сараднику понаособ. Увек смо били права група, није нас напуштао тимски дух и то у изузетно тешким околностима, које само ми знамо".

"Увек заједно, делили смо исту судбину као велике екипе и то треба да остане најјачи утисак наше сарадње. Резултатски, нисмо били најбољи, то треба да признамо, а ко познаје данашњи фудбалски поредак то свакако и разуме. Желим им сву срећу у наставку каријере".

Према његовим речима, време је да сада застане, и због Партизана и због себе.

"Између Партизана и мене никада неће стајати баријере … Тужан сам што мојим доласком нису решени проблеми клуба, али бићу најсрећнији човек на свету ако мој одлазак буде прекретница ка новим одлукама, новим околностима, новим људима и новом времену достојном славе шампионског Партизана... Оне коју памтим из играчких дана", поручио је Мирковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести