Мирковић: Раднички изванредан, не плашим се суђења

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић уочи дербија против Радничког у Нишу изјавио је да очекује тешку утакимца против изванредне екипе.
zoran mirkovic
Фото: Tanjug (video)

Раднички има изванредну екипу, изванредно је и вођен од стране Ненада Лалатовића, који своје знање, искуство и енергију преноси на ту екипу, тачно се види његов потпис. У врху су табеле и сигурно да нас очекује тежак задатак. Доста ствари им полази од Николе Дринчић који је изузетан играч. Играч који је мотор тог тима, има изузетан пас, прекид и ударац и од њега прети највећа опасност, рекао је Мирковић на конференцији у Спортском центру Партизан-Телеоптик.

Када је реч о кадровској ситуацији, тренер Партизана моћи ће да рачуна на све играче, осим Зорана Тошића и Златана Шеховића, који су већ дуже време ван строја.

Сви су здрави, Рикардо Гомеш је имао мало проблема после дербија, али је и он у строју, казао је Мирковић.

Он је истакао да се нада да ће ова утакмица бити занимљва и да ће бити доста публике.

Очекујем доста публике јер играју две екипе из врха табела, две добре екипе. Сигуран сам да ће та утакмица представљати празник фудбала у Нишу, очекујем и доста наших навијача, рекао је шеф стурке црно-белих.

Мирковић је додао и да што се тиче даљих шпекулација око дербија, да је у Партизану стављена тачка на то, али и да се даље у јавности води полемика око тога.

Тај дерби који смо одиграли био је на задовољавајућем нивоу и ми смо своју мисију испунили. То морамо да оставимо иза себе, јер обавезе које долазе нас терају да тако размишљамо, рекао је Мирковић.

Тренер црно-белих је рекао да се не плаши суђења у недељу, поготово јер суди Милорад Мажић, а ни у супротном се не би плашио.

Он је додао и да је било играча који су одрадили добро свој посао у Купу Србије против Колубаре и да су показали да може да рачуна на њих, али и истакао да не би говорио о саставу.

Тренер Партизана на питање што нема ниједног Партизановог играча на списку А репрезентације Србије да је то одлука селектора.

Колико Срба има сви би вероватно имали различити списак, међутим селектор је један и његов се поштује. Моји момци сигурно раде вредно, предано и уз добре игре у будућности наравно надам се да ће се и наметнути селектору Крстајићу, закључио је Мирковић.

Дерби 10. кола Суперлиге Србије Раднички - Партизан игра се у недељу од 19 сати на нишком Чаиру.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести