МИРОСЛАВ ВУЛИЋЕВИЋ: Дерби може да буде ветар у леђа; БОШКО ЂУРОВСКИ: Битније су "мале" утакмице

Бивши фудбалер и тренер Црвене звезде Бошко Ђуровски и бивши фудбалер Партизана Мирослав Вулићевић изнели су своја очекивања о 171. дербију, у гостовању у емисији на ТВ Танјуг.
1
Фото: Miroslav Vulićević, foto: Youtube Printscreen

Фудбалери Партизана у среду 20. децембра од 18 часова дочекују екипу Црвене звезде у 171. "вечитом" дербију. Вулићевић је истакао да овај дерби математички неће одредити шампиона Србије.

- Свака утакмица носи три бода. Али дерби вам онако мало трасира тај пут према титули. Дерби је та иницијална каписла која може да вас вине, која вам да ветар у леђа, после којег обично екипе уђу у неку добру сферу. Јер дерби је дерби. Можете ви да гледате, да вам причају али док ви то не осетите, док нисте изашли на терен, не знате шта је дерби. Док ви не осетите као играч на својој кожи, то је немерљиво. И онда са те стране, дерби може да буде озбиљан ветар у леђа екипи која добије. Математички неће сигурно одредити - изјавио је Вулићевић и са њим се усагласио Ђуровски.

Фото: Boško Đurovski, foto: Youtube Printscreen

- Мислим да дерби у принципу не одлучује, поготово у српском првенству. Што каже Вуле, не одлучује, одлучују мале утакмице, такозване. Мислим да је Црвена звезда у задњих 7-8 година играла добро против мањих екипа. Нисмо губили ни дербје, али нисмо ни побеђивали, били су то у принципу више нерешени резултати. Партизан у једном периоду, када је освајао титуле, то је чинио победама против мањих екипа. Мислим да та мотивација, када је у питању игра против мањих екипа у нашем првенству, ипак на крају одлучује ко ће бити најбољи - констатовао је Ђуровски.

Око питања ко ће победити у 171. дербију Ђуровски и Вулићевић ипак нису могли да се усагласе.

- Победиће Звезда, мислим да имамо бољи тим. Они су можда у бољој форми, али ми имамо бољи тим - тврди Ђуровски.

Вулићевић додаје да на домаћем терену Партизан сигурно долази до побед.

- Задњих пар утакмица имамо мали пад што се тиче резултата, нису баш адекватни. Али на нашем терену ја мислим да је то победа Партизана - изјавио је Вулићевић.

Легендарни српски фудбалер и тренер Синиша Михајловић преминуо је на данашњи дан пре годину дана, а Вулићевић и Ђуровски истичу да је био играч који је обележио једну епоху европског фудбала.

- Ја нисам играо са њим, али сећам се онако његовог карактера, победничког менталитета. Он је можда један од кључних играча за нашу светску и европску титулу, његови слободни ударци поготово - изјавио је Ђуровски.

Вулићевић је додао да га се сећа као играча са непоколебљивим ставом.

- Ја нисам имао нешто пуно прилике са њим директно да причам, само смо једном некад разменили пар речи. Свиђао ми се код њега тај став, непоколебљив став који је имао. Као играч, беспрекоран, нема шта. То је играч који обележио светски фудбал, не само југословенски и српски. Испрофилисао се као је један од најбољих левих бекова у Европи - закључио је Вулићевић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести