Митровић двоструки стрелац у ремију Фулама против Ливерпула

ЛОНДОН: Нападач фудбалске репрезентације Србије Александар Митровић постигао је данас оба гола у ремију Фулама и Ливерпула - 2:2 (1:0) у првом колу Премијер лиге.
w
Фото: Tanjug (AP Photo/Ian Walton)

Митровић је први гол на мечу постигао главом у 32. минуту пошто је после центаршута Тетеа надвисио Трента Александер-Арнолда и савладао голмана Алисона.

Ливерпул је изједначио преко резервисте и појачања из Бенфике Дарвина Нуњеза у 64. минуту, а Митровић је поново довео Фулам у вођство из пенала у 72. минуту.

Српски голгетер претходно је сам изнудио једанаестерац, пошто га је штопер гостију Вирџил ван Дајк оборио у казненом простору.

Био је то први пенал који је свиран против Ливерпула после 51 утакмице у Премијер лиги.

Да Ливерпул не напусти Лондон празних руку побринуо се Мохамед Салах у 80. минуту и после асистенције Нуњеза поставио коначних 2:2.

Навијачи Фулама у току недеље изабрали су српског репрезентативца за најбољег голгетера у историји клуба, а са два гола против шестоструког првака Европе популарни Митар само је појачао статус који ужива у лондонском клубу.

Био је ово 45. гол Митровића у исто толико лигашких утакмица за "колибаре", рачунајући и минулу сезону у Чемпионшипу.

Фото: Танјуг (AP Photo/Ian Walton)

Клоп "шамаром" честитао Митровићу

Тренер фудбалера Ливерпула Јирген Клоп честитао је данас на чудан начин српском репрезентативцу Александру Митровићу на сјајној партији у ремију Фулама и клуба са Енфилда (2:2) у првом колу Премијер лиге.

Митровић је био двоструки стрелац за лондонски тим, а како се могло видети на снимцима које су објавили енглески медији, Клоп је по завршетку меча пришао Србину, пружио му руку, а потом га благо ошамарио по левом образу.

Међутим, није Немац желео било какав инцидент, већ је то био знак одобравања за одличну партију којом је Србин заслужио звање најбољег играча утакмице на Крејвен котиџу.
 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести