Митровић: Фудбал је страст, нисам опседнут статистиком

БЕОГРАД: Нисам опседнут статистиком, увек је лепо када имаш добре бројке, али фудбал играм зато што га волим, рекао је фудбалски репрезентативац Србије Александар Митровић.
s
Фото: Youtube Printscreen

Први стрелац најбољег националног тима Србије у квалификацијама за СП у Катару и већ сада са 43 гола убедљиво најбољи стрелац у историји фудбалске репрезентације, дао је интервју за ФИФА.цом у коме се дотакао многих интересантних ствари из своје репрезентативне каријере.

У интервјуу за сајт ФИФА Митровић је открио и да од та 43 гола има два најдража.

"Волим их све. Сваки погодак је другачији и посебан на свој начин. Ако баш морам неки да издвојим, онда је то мој први, против Хрватске и против Ирске у Београду у марту“, рекао Митровић.

Осврнуо се и на то колико му значи што је надмашио скор Стјепана Бобека, који је деценијама био недостижан за генерације нападача.

"Веома сам поносан због тога, велика ствар је то ствар за мене и моју породицу. Рекорд је трајао од 1956. године, зато ми све то буди невероватна осећања, то је један од најважнијих тренутака у мом животу и каријери. Маштао сам о његовом обарању од малих ногу, откако сам почео да играм за репрезентацију. Било је доста великих имена који су носили дрес државног тима, а који нису успели да га оборе. Увек сам веровао у своје могућности и радио сам напорно да бих остварио сан“.

Без обзира што је поносан на рекорд, Митровић каже да бројке нису оно што га покреће на терену.

"Фудбал је страст више него ишта друго. Нисам опседнут статистиком. Увек је лепо када имаш добре бројке, али фудбал играм зато што га волим. То је оно што ме тера да радим више, да дајем све од себе. Када престанем да осећам страст, повући ћу се“.

Митровић је са седам голова на врху листе стрелаца мундијалских квалификација, заједно са Мемфисом Депајом, па је једно од питања било шта је тајна његовог успеха.

"Нема никакве тајне. Све је у напорном раду и посвећености. Пун сам самопоуздања, а имам и сјајне саиграче око себе. Имам среће што играм са момцима који воле да саиграчу „наместе“ гол, који више воле да асистирају него да постигну гол. Када имаш око себе играче какви су Душан Тадић, Сергеј Милинковић-Савић, Филип Костић и Немања Радоњић, знаш да ћеш када изађеш на терен да имаш лепу „услугу“, јер су они ти који умеју да одиграју тај завршни пас. На мени је само да останем фокусиран и да када ми створе шансу, претворим је у гол“.

Добио је Митровић питање и може ли Србија преко Португалије до првог места у групи и директног пласмана на Мундијал.

"Играли смо стварно добро против њих у Београду. Имали су две шансе и постигли два гола. Не могу да кажем да смо били бољи, али смо имали боље шансе од њих. Поштујемо их, велики су тим са много одличних играча, али се показало да можемо да се носимо са њима. Имамо још две тешке утакмице пре меча са Португалијом, против Луксембурга и Азербејџана. Морамо прво на њих да се концентришемо, јер могу да нам направе проблеме. Потрудићемо се да себи обезбедимо најбољу могућу позицију пред меч са Португалцима“, закључио је Митровић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести