Митровић и Милојевић добили "Златну лопту" ФСС за 2018.

БЕОГРАД: Голгетер Фулама Александар Митровић и тренер Црвене звезде Владан Милојевић добили су данас "Златне лопте" Фудбалског савеза Србије за 2018. годину.
1
Фото: Танјуг/ Раде Прелић

Њима су признања уручили први човек ФСС Славиша Кокеза и потпредседник Ненад Бјековић.

Александар Митровић рекао је да је добио најдраже индивидуално признање у каријери.

"Сав труд, рад и дисциплина су се на крају се вратили. Нема ништа лепше него да вас цене ваши људи.. Ова година је била једна од најбољих у клупском и репрезентативном фудбалу, а ја се надам да ћу наставити са головима", поручио је он на свечаности у хотелу "Краун Плаза".

Милојевић се захвалио играчима, навијачима и свима из клуба.

"Ова награда ми пуно значи, али она припада свим људима из Црвене звезде, али и навијачима. Ова година је била јако добра... Нисам од оних који гледају прошлост... Хвала мојим играчима, без њих не бих био ово што јесам", рекао је Милојевић.

Митровић је головима Фулам у Премијер лигу, где је наставио да тресе мреже, исто као у Лиги нација за Србију, док је Милојевић је другу годину заредом лауреат, након што је са Звездом освојио титулу првака Србије и изборио историјски пласман у Лигу шампиона.

"Златну лопту" ФС С-а до сада су добијали Немања Видић и Илија Петковић (2005), Дејан Станковић и Љубиша Тумбаковић (2006), Никола Жигић и Мирослав Ђукић (2007), Немања Видић и Славиша Јокановић (2008), Милош Красић и Радомир Антић (2009), Дејан Станковић и Мирослав Рајевац (2010), Александар Коларов и Иван Јовановић (2011), Бранислав Ивановић и Драгомир Окука (2012), Бранислав Ивановић и Љубинко Друловић (2013), Немања Матић и Радован Ћурчић (2014), Немања Матић и Вељко Пауновић (2015), Душан Тадић и Драган Стојковић Пикси (2016) и Владимир Стојковић и Владан Милојевић (2017).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести