Митровић: Надам се да ћемо Влаховић и ја бити изванредни

ЛОНДОН: Најбољи стрелац у историји фудбалске репрезентације Србије Александар Митровић изјавио је у интервјуу за Газета дело спорт да се нада да ће он и нападач Јувентуса Душан Влаховић бити изванредни на предстојећем Мундијалу у Катару.
aleksandar mitrovic
Фото: Youtube Printscreen

"Баш сам гледао дерби Торина. Влаховић је дао сјајан гол, као прави нападач. Душан је имао две шансе и дао гол, сјајан рефлекс. Лепо је било видети петорицу мојих саиграча у дербију. Често пратим Серију А, јер у Италији игра много Срба, а и сам сам у прошлости био близу Роме... Сад ми је веома лепо у Енглеској, али никад не реци никад. Уз Рому, слаб сам и на Наполи и навијаче Азура", рекао је Митровић и додао:

"Одлично се разумемо и осећамо се одлично када играмо као пар, јер један другом помажемо, као што селектор Стојковић и тражи од нас. Надамо се да ћемо имати изванредно Светско првенство, јер ћемо сигурно и у Катару играти нападачки."

Говорио је Митровић и о честим поређењима Влаховића са Ерлингом Холандом, нападачем Манчестер ситија.

"Сигурно би и Влаховић у Манчестер ситију постигао више голова него у Јувентусу, не знам да ли би баш био исти учинак као Холандов, који је већ дао 15 голова у Премијер лиги. Душан је врхунски играч, млад и већ веома јак. Холанд и Влаховић су голгетери за наредну деценију", рекао је Митровић.

Нападач Фулама похвалио је и Филипа Костића, који са Влаховићем игра у Јувентусу.

"Ди Марија је шампион, али Костић је моје омиљено крило у Јувентусу. Он је један од најбољих крилних играча са којима сам делио терен. Ако га ставите у позицију у којој може да искористи свој потенцијал вратиће вам центаршутевима и асистенцијама. Говорим то као пријатељ, али и из искуства. Неколико голова сам постигао захваљујући Костићу", закључио је српски голгетер.

Александар Митровић одиграо је 76 утакмица за национални тим и постигао 50 голова.

Мундијал у Катару играће се од 20. новембра до 18. децембра, а фудбалери Србије такмичиће се у Г групи са Бразилом, Швајцарском и Камеруном.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести