Митровић о пеналу: Нисам хтео тако, вежбао сам на тренингу...

БЕОГРАД: Српски фудбалски репрезентативац Александар Митровић каже да није имао намеру да "боцне" лопту код промашеног пенала у победи над Црном Гором (2:1) у Лиги нација и да слично сигурно неће да понови у будућности.
Mitrovic Aleksandar/Fonet/Aleksandar Barda
Фото: Фонет/Александар Барда

Митровић је "паненком" покушао да савлада црногорског голмана Петковића, али је далеко преко гола послао лопту у тренутку када су "орлови" Имали два гола предности.

"Хтео сам да гађам баш тамо где се голман није бацио, али ни сам не знам што сам променио. Моја глава... Не знам шта ми се десило, да сам бар мало промашио него 10 метара. Знам да никада нећу више да пробам тако", рекао је Митровић новинарима после меча на стадиону "Рајко Митић".

Каже најбољи стрелац Србије да је такав ударац вежбао на тренинзима.

"Гледао сам Холандију и да је Депај тако шутирао, а и на тренингу сам вежбао".

Ипак, Митровић је и уз промашени пенал стигао да се поново упише у стрелце на асистенцију Александра Коларова, што му је пети погодак у Лиги нација.

"Дуго играм са њим, знам где даје лопте и осетио сам моменат. Била је тешка ситуација, али је на крају испало све перфектно. Лепа асистенција и леп гол".

О самој игри нападач Фулама објашњава да, упркос паду у другом полувремену, најважнија су три бода.

"Прво добро, друго полувреме лоше, морали смо да дрхтимо последњих 10 минута. Најбитније је да се све добро завршили и да смо освојили три бода. Сада нас чека Литванија, треба ући озбиљно, играмо кући и да на прави начин завршимо све", закључио је Митровић.

Србија у уторак игра са Литванијом на стадиону Партизана од 20.45.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести