Митровић: Последњи корак у квалификацијама тежак и најважнији

БЕОГРАД: Што можеш да урадиш данас не остављај за сутра- девиза је фудбалера Србије са којом крећу данас пут Беча, где их у петак против Аустрије очекује квалификациони дуел са Аустријом, у којем победом оверавају пласман на Мундијал у Русији.
aleksandar mitrovic, FSS
Фото: ФСС

У добром расположењу наши репрезентативци дочекују дуел одлуке, потпуно свесни и могућих замки које се могу појавити на стадиону „Ернст Хапел“.

- Није се превише тешко спремити за меч са Аустријом.Улазимо у ову утакмицу исто као и у сваку претходну, чврсто смо на земљи и нећемо да дозволимо да нас ухвати еуфорија. Учинићемо све да победимо и пласирамо се на Мундијал. Ово смо дуго чекали, мотивисани смо и желимо да направимо одлучујући корак- истакао је голгетер Александар Митровић на прес конференцији у Старој Пазови.

Нападач Њукасла, без обзира што у клубу нема минутажу а у претходном периоду је био суспендован, у дресу националног тима пружа одличне партије.


Мијатова серија

Уколико добије шансу у Бечу Мијат Гаћиновић се нада да може да продужи успешан низ, на два наступа за репрезентацију постигао је и два гола.

- Било би лепо да наставим серију голова, али најбитније је да остваримо жељени резултат. Познајем Аустријанце, против доста њих играм у Бундеслиги. Знам да нас очекује тешка утакмица и тако сви морамо да размишљамо како би искључили било какво непријатно изненађење- упозорио је нападач Ајнтрахта (Франкфурт).


- Физички и психички сам спреман да наставим са головима у репрезентацији. Увек дајем максимум, некада голови изостану, али се труд  исплати.

Осврнуо се вођа напада Србије и на пређени пут у квалификацијама.

- Практично, кренули смо од нуле, са новим стручним штабом, били смо све бољи и бољи, сви у екипи знају шта раде. Направили смо пуно добрих ствари и откад сам у репрезентацији атмосфера никад није била боља. Пред нама су најважније утакмице у последњих шест година и надам се да ћемо знати да указану шансу искористимо на прави начин, најпре у Бечу а потом и против Грузије  да прославимо пласман на Мундијал- поручио је Митровић.

Голман Владимир Стојковић је још једном потврдио да је повреда мишића санирана и да је спреман за меч.


Дочек или испраћај

Занимљиво је било питање за наше репрезентативце : да ли би више волели испраћај или дочек из Русије?

- Сваком од нас је сан да играмо на великом такмичењу за репрезентацију. Свакако би било боље да буде дочека, јер сви смо свесни да је нација жељна успеха у фудбалу-одговорио је Митровић.


- На добром смо путу, расте нам самопоуздање, на корак смо од циља јер имамо две шансе. Спремни смо да посао завршимо у Бечу, неће бити лако, недостаје им доста играча, али и они који добију прилику биће жељни доказивања.Навијачи могу да нам буду ветар у леђа, пола стадиона ће бити уз нас. Прија нам таква атмосфера,  коју треба да искористимо на путу до тријумфа. Живели смо за ову утакмицу која нам отвара врата Светског првенства- истако је Стојковић.

Прва меч лопта за Русију је испред нашег националног тима.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести