Митровић: Следе нове радости за Србију

Фудбалска репрезентација  Србије у квалификацијама за Европско првенство победила је као гост Луксембург(3:1) и поправила атмосферу после пораза од Португала.
Aleksandar Mitrović/EPA-EFE/JULIEN WARNAND
Фото: архива EPA-EFE/JULIEN WARNAND/Александар Митровић

Иако су шансе за пласман на еминентно такмичење и даље на минумуму тријумф је важан јер може означити један нови почетак националне селекције под вођство селектора Љубише Тумбаковића.

- Срећан сам што смо победили, јер је то битно за атмосферу. Немамо прву или другу екипу, све су ово репрезентативци, а тим прилагођавамо по ономе против кога играмо. Све су то играчи репрезентације, имају одговорност и обавезу. Вероватно ће свако наше дуже битисање заједно бити квалитетније и боље – рекао је Тумбаковић.

Јансо је да ће требати прилично времена да дође до препознатљиве игре..

- То је процес и то мора да траје. За седам дана нисмо могли много тога да направимо. Против Португала смо показали нешто квалитета који желимо, као и  против Луксембурга. Тумбаковић је најавио да ће за следеће утакмице задржати костур тима, али да ће позивати и нове играче.

- Већина ових момака ће бити и на следећем окупљању, с тим што пратимо све нама интересантне играче. Постоји могућност да се појави неко ко је у датом моменту у форми и може да помогне репрезентацији.     Наш селектор похвалио је  Луксембуржане.

- Луксембург има сасвим другачију екипу у односу на нека ранија времена и зато смо их пажљиво скаутирали и најозбиљније се припремали за меч. Луксембург има добру игру, имали су своје предности, али мислим да је Србија у овом моменту бољи тим - казао је Тумбаковић.

Александар Митровић постигао је два гола против Луксембурга и сада је седми стрелац у историји српског националног тима.

- Било је прилика за још голова, али сам и овом победом задовољан. Лепо је ово дошло после пораза од Португала. Ментално је било јако захтевно после испрљујућег меча против Португала. Али, постигли смо голове на време и потпуно контролисали меч. Освојили смо три бода, а победа је важна за атмосферу. Следе нове радости и нови успеси – поручио је Митровић.

Србија има мале шансе да се кроз ове квалификације пласира на Европско првенство, али победа у наредном мечу против Литваније (Виљнус, 14. октобар) је обавеза.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести