Затворен прелазни рок: Драма са срећним крајем за Србе

БЕОГРАД: Прелазни рок у већини европских земаља затворен је синоћ у поноћ када је српски репрезентативац Александар Митровић, после ишчекивања и драме, прешао у редове енглеског друголигаша Фулама.
Aleksandar Mitrovic/FSS
Фото: FoNet

Није могло да прође без неивесности у Енглеској за српске фудбалере, Митровићу је прво пропала позајмица у Андерлехт, што се поклопило са "затезањем" око преласка Ислама Слиманија у Њукасл и додатно закомпликовало ситуацију, али је Фулам Славише Јокановића реаговао и "спасао" првог центрафора репрезентације Србије, одмах после клуба из Брисела који се окренуо Лазару Марковићу, док је Њукасл ипак комплетирао посао са Слиманијем и на крају цео троугао успешно завршио.
А све је у једном тренутку било далеко, Митровић је чекао у Бриселу да склопи договор са Андерлехтом који ипак није испунио све финансијске услове, да би завршио у Фуламу након додатних сат времена иза поноћи, на одобравање Премијер лиге.
Поменути троугао вероватно је главна прича финиша јануарског прелазног рока јер се ништа велико није дешавало у последњим сатима, осим ако се изузме да је Елијаким Мангала прешао из Манчестер Ситија у Евертон на позајмицу, иза поноћи као и Митровић.
Последњи дан, ипак, је донео неколико великих трансфера попут Пјер-Емерика Обамејанга у Арсенал из Борусије (64 милиона), Дортмунд је реаговао Челсијевим Мишијем Батшуаијем, а "плавци" Арсеналовим Оливијеом Жируом.
Вероватно је највише разочаран алжирски фудбалер Ријад Марез коме, упркос инсистирању, Лестер није дозволио одлазак у Манчестер Сити, захтевајући чак 110 милиона евра.
Гледајући целокупан прелазни рок, Филипе Кутињо је срушио рекорд Барселоне трансфером из Ливерпула за 120 милиона евра, као и Вирџил ван Дајк Ливерпула за 80 милиона из Саутемптона, Дијего Коста је раније стигао у Атлетко за 66 милиона из Челсија, а Ајмерик Лапорт у Сити за 66 милиона из Атлетик Билбаа.
У Србији још увек траје прелазни рок, као и у појединим земљама попут Кине, Грчке, Чешке где се чека одлазак Гелора Канге у прашку Спарту...

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести