Митровић жели наставак успешног низа у квалификацијама

Уводни део припрема фудбалске репрезентације Србије за квалификациони дуел са Велсом (11. јун) протиче у доброј атмосфери.
aleksandar mitrovic, fss
Фото: ФСС

Од недеље ће редови бити комплетирани доласком Пријовића, Вуковића и Гудеља који су имали клупских обавеза, па ће се више пажње посветити и анализи врлина и мана ривала са Острва. Позитивном амбијенту у Старој Пазови свакако доприноси и тренутни пласман орлова у Групи „Д“

„Лепше је и лакше кад си први и кад  ривале гледаш одозго. Имаш право и на кикс у неком тренутку. У претходном квалификационом циклусу смо имали стално морање, императиве тријумфа против сваког противника. То није била пријатна позиција. Чека нас тешка утакмица против чврстог ривала, али покушаћемо победом да останемо на врху табеле“, истакао је центарфор Србије Александар Митровић на прес конференцији у Старој Пазови.

Нападач Њукасла кубурио је са минутажом у клубу, али је у дресу националног тима био веома ефикасан.

„Истина је нисам био стандардан током читаве сезоне, али то није утицало моје игре и голове у репрезентацији. Мотив је овде специфичан, трудим се да увек дам свој максимум. Надам се да ћу у истом ритму наставити и преостали део квалификација у којем имамо још неколико препрека до самог циља“, констатовао је Митровић.


Млади до финала ЕП

Александар Митровић верује да ће млада селекција на “ЕУРУ” у

Пољској остварити запажен резултат.

„Познајем већину играча из младе репрезентације и имају квалитет да дођју до финала. Хомоген су тим, имају доброг, младог и амбициозног селектора. Верујем у њих и мислим да могу да догурају далеко“, оптимиста је Митровић.


Није се ни Александар Катаи наиграо у дресу Алавеса.

„Нисам презадовољан, нисам одиграо много утакмица, али могу да помогнем репрезентацији, испуним задатке које добијем од селектора. Најважније је да наставимо са победама и тако сачувамо улогу лидера и у другом делу квалификација“, истакао је Катаи.

Солидним партијама у Андерлехту, посебно у Лиги Европе, Урош

Спајић се изборио за Муслинов позив.

„Селектор ме је од првог дана звао у репрезентацију и тиме показао да ми верује. Имао сам добру сезону, имам много самопоуздања, а на селектору је да одлучи ко ће играти. У сваком случају ће шансу добити најбољих 11 у овом моменту, што је најважније“, напоменуо је Спајић.

Изостанак Бејла је огроман хендикеп за Велшане које у трци за висок пласман оставља једино тријумф у Београду.

„Бејл је њихов најбољи играч, али фудбал је колективна игра и не бих издвајао појединца, а Велс има много квалитетних фудбалера. Најважније да будемо сконцентрисани на своју игру и пробамо да победимо озбиљног противника“, закључио је Спајић.

Пре редовне конференције за медије обављена је церемонија потписивања спонзорског уговора са компанијом ЕКО пумпе, која је појачала пул ФСС.  

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести