Млада фудбалска репрезентација у Скопљу игра са Македонијом

Пред младом фудбалском репрезентацијом Србије сутра је квалификациона утакмица с Македонијом, за пласман на Европско првенство, које се 2019. године одржава у Италији.
srbija mladi, fss
Фото: Фудбалски савез Србије

“Орлићи” су се за овај сусрет припремали у Новом Саду, одакле су данас отпутовали за Скопље. У главном граду некадашње најјужније југословенске републике сутра од 15 часова играју други сусрет у квалификацијама, после уводне победе у Јагодини од 4:0 над селекцијом Гибралтара. Изабраници селектора Горана Ђоровића били су смештени у новосадском хотелу “Президент”, тренирали су у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, а атмосфера међу њима одише оптимизмом и позитивним размишљањима.

„Очекујем да победимо Македонце, јер сам убеђен да смо боља селекција и што имамо изузетан квалитет, како индивидуално, тако и тимски“, рекао је пред полазак на пут Петар Мићин, дебитант и један од најмлађих фудбалера међу “орлићима”, иначе члан Чукаричког.

„Имамо у саставу играче који наступају у озбиљним европским екипама и на томе темељим оптимизам. На тренинзима смо одлично радили, а селектор ће проценити коме ће указати шансу да у Скопљу заигра.”

Мићин је поникао у омладинској школи “Илија Пантелић”, дакле у редовима Војводине. При самом завршетку летошњег прелазног рока, међутим, напустио је црвено-беле због несугласица које је имао с тадашњим руководством клуба и сада с успехом носи дрес “брђана” из Београда.

„За мене ће специјална утакмица и велики изазов, али и мотив, бити утакмица с Русијом, коју у уторак, од 18 часова, играмо у Новом Саду“,  истакао је плавокоси фудбалер.

„Надам се да ћу на “Карађорђу” добити прилику да заиграм и да ћу се у мом граду показати у најбољем светлу. Ипак, у овом тренутку ми је, као и свима осталима у државном тиму, у фокусу утакмица с Македонијом, односно жеља да покажемо колико смо јаки и да освојимо читав плен. Та победа би нас за велики корак приближила пласману на ЕП и посвећени смо остварењу циља.”

По завршетку сусрета у Скопљу, млади репрезентативци Србије ће преноћити у овом граду, а за суботу је предвиђен повратак у Нови Сад и наставак припрема за утакмицу с Русима.

Почетак утакмице Македонија - Србија заказан је за 15 часова.

А. Предојевић

Група 7

Сутра

Русија - Аустрија      (14)

Македонија - Србија (15)

1. Јерменија      4      2      1      1      4:3   7

2. Русија            2      1      1      0      3:0   4

3. Србија           1      1      0      0      4:0   3

4. Аустрија        1      1      0      0      3:0   3

5. Македонија   1      1      0      0      3:0   3

6. Гибралтар    5      0      0      5      0:14  0

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести