Млада репрезентација Србије стартује на ЕП у мечу с Аустријом 

Млада фудбалска репрезентација Србије данас утакмицом са Аустријом (18.30) у Трсту почиње такмичење на Европском првенству, које се одржава у Италији и Сан Марину.
trst, fss
Фото: Dnevnik.rs

Наши младићи су се више од две недеље припремали за шампионат у којем имају велике амбиције. Прво су радили у Старој Пазови, потом у Порторожу,а од суботе су у Трсту и тврде да су спремни за данашњу утакмицу са Аустријанцима на стадиону Нерео Роко.

Са Аустријацима смоиграли и у квалификацијама за Европско првенству, у Грацу смо победили са 3:1 (стрелци су били Лутовац, Јовић и Илић), а у реваншу у Новом Саду било је 0:0. Ваља подсетиоти да у квалификацијама наша репрезентација није доживела ни један пораз иако је у већини мечева играла без А репрезентативаца и да је на десет утакмица забележила осам победа и два нерешена резултата, уз 23 постигнута и свега пет примљених голова

- Радили смо добро и спремно очекујемо данашањи меч са Аустријом – каже селектор Горан Ђоровић, који баш  и не воли дружење с новинарима. – Освежили смо екипу, уиграли смо линије и анализирали противнике. Селекцију Аустрије добро познајемо, играли смо са њима у квалификацијама и уверени смо да смо квалитетнији од њих и самим тим ближи успеху.

Расположење у табору „орлића“ је изванредно, последњи се екипи придружио Лука Јови, који је до среде био у Мадриду на промоцији, али истиче да то неће утицати на његову игру.

- Промиоција је прошла, сада сам усредсређен на првенство.Имамо сјајан тим и са мало среће можемо и до трофеја – оптимиста је најскупљи играч на ЕП.

Десни бек Милан Гајић упозорава да на ЕП нема лаких ривала.

- Такмичење је специфично и зато мотрамо да будемо опрезни, свака утакмица је у неку руку квалификацона и грешке нису дозвољене.Веома је важно да добро стартујемо – поручио је Гајић.

Ако је веровати кладионицама, Србија је шести фаворит за освајање трофеја, иза репрезентација земаља које чине популарну групу “лига петица“ – Шпаније, Енглеске, Италије, Француске и Немачке. Иза “орлића“ сврстана је Данска, док је Аустрија, уз Пољску, оцењена као аутсајдер на турниру.

Прва звезда селекције Аустрије је Ксавер Шлагер, везни фудбалер Салцбурга, који има уписаних осам наступа за сениорску репрезентацију. Селектор Вернер Грегорич је у тим уврстио чак осам играча са простора бивше Југославије,а најпознатији је центарфор Саша Калајџић, двометраш који је већ најавио да неће славити гол против своје матичне државе уколико буде успео да се упише у листу стрелаца.

Селектор Горан Ђоровић није желео да саопшти састав који ће данас играти против Аустрије, али реално је да буде овај: Радуновић – Гајић, Миленковић, В. Јовановић, Богосавац – Живковић, Пантић, Рачић, Лукић, Радоњић – Јовић.

Г. Ковач

Данас

Б група

Србија- Аустрија        (18.30)

Немачка – Данска      (21)

Сутра

Ц група

Румунија – Хрватска         (18.30)

Енглеска – Француска        (21)

Из аустријског табора: Неће другоразредну улогу

Из табора Аустрије стижу похвале на рачун нашег тима, али селектор Вернер Грегорич истиче да његов тим није дошао на такмичење да би играо другоразредну улогу.

- Рецимо да ћемо бити веома опасан аутсајдер! Имамо добар тим и желимо да постигнемо нешто посебно и тако инспиришемо све у Аустрији. Из недавног меча са Француском (победа од 3:1) треба узети доста позитивних ствари. Имали смо снажну одбрану, али нам је добра игра у транзицији донела успех. Нећемо, што би се рекло, паркирати аутобус пред нашим голом и страховати као зец пред потером. Била би то штета за играче као што су Волф, Хонсак и Шлагер да морају само да мисле на одбрану. Брзим противнападима можемо нанети доста невоља противнику - сматра селектор Аустрије.

О репрезентацији Србије се доста прича, а највише о Јовићу који на турнир стиже као нови играч Реала.

- Он је невероватан нападач и морате на њега мотрити сваког секунда - изјавио је дефанзивац Вердера Марко Фридл, који је имао прилике да у лигашким мечевима игра против Јовића.

И Александер Шлагер је сагласан у оцени да је Јовић највећа претња.

- Код таквих играча често не можете да предвидите следећи потез јер у сваком моменту могу да начине нешто генијално, али зато је и додатни мотов играти против њих - рекао је Шлагер.

Саша Калајџић  је изабрао да игра за Аустрију ово је прилика за доказивање.

- Србија има заиста изванредан тим, али желимо да играмо слободно и покажемо да и ми имамо добре играче - рекао је Калајџић.

Ханес Волф каже да је ово можда и кључна утакмица за расплет у групи. - Много више ценим тим Србије од Данске, тако да ако победимо Србију имамо добре шансе за друго место,а то може да буде довољно за пласман у полуфинале - рекао је Волф.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести