Млади Адис Куртиши крчи фудбалски пут крај Тисе: Стиче искуство за професионалне воде

Само бољим познаваоцима прилика и то у млађем узрасту било је знано име летошње принове Бечејаца Адиса Куртишија, а сада широм војвођанских терена знају за „радилицу“ са Тисе.
becej fudbal
Фото: Адис Куртеши, фото: Дневник

Ваљало је наћи средину где ће петнаестогодишње дружење с фудбалском лоптом дати адекватне резултате.

- Још увек сам бонус играч и то ми је помогла да од старта у новој средини будем на терену, а не на клупи. Управо због тога сам и изабрао Бечеј за нову дестинацију у развојном путу. За младог играча је најважније да игра, а то ми је омогућено крај Тисе. Задовољан сам колико и како сам играо јесенас. Сада је повећан број бонус играча, сви добро радимо и на тренеру Милану Белићу је да одлучио коме ће указати шансу – каже  Адис Куртиши (20).

Куртиши је од раног детињства у фудбалу, па не изненађује што као двадесетогодишњак има деценију и по фудбалског искуства.

- Родитељи су ме довели са пет година у фудбалску школицу Кабела, касније сам прешао у Фудбалску школу Болесников, где сам имао успешни сарадњу са тренером Зораном Репцем, па у Војводину где сам, између осталих, радио и са Миланом Белићем. Познат ми је начин рада садашњег тренера и зато сам оберучке прихватио позив да носим дрес Бечеја. Нисам се покајао. Напротив.

Истина је да су неки играчи, попут Жељка Гаврића (Црвена звезда), Јована Кокира (Војводина), Филипа Ступаревића (Вождовац), из прве пионирске селекције У-15 Србије пре стекли афирмацију у сениорској конкуренцији, али Адиса то не брине. Он је изабрао нешто спорији пут, где ће преко српсколигашког терена са већом минутажом и потребним искуством потпуно спремно уплоивити у професионалне фудбалске воде.

Летос је предивним голом у Сакулу отворио овосезонску голгеретску серију Бечејаца. Одиграо је 13 утакмица и није увећао голгетерски салдо.

- Знам да се фудбал игра за голове, али у мом опису рада су примарни прекиди акција ривала, креација наше игре и асистенције нападачима. Није ми страно да шутирам са дистанце, али волим да асистирам.

Ове зиме је извршена допунска селекција у српсколигашу са Тисе. Има доста новајлија. Сви се боре за место под сунцем.

- Радимо добро, тренинзи су занимљиви, сви смо стартовали од нуле и с правом се надамо игрању. Стручни штаб ће одлучити у ком саставу ћемо започети првенствену трку, а како је првенство дуго сви ћемо имати прилику да дамо свој допринос што бољем пласману, а то је пар степеница изнад садашњег седмог места – поручио је талентовани Куртиши.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести