Млади фудбалери апатинске Младости доживели незаборавне тренутке на Космету

Тродневни боравак младих фудбалера апатинске Младости на Косову и Метохији, тачније на турниру за млађе категорије у северном делу Косовске Митровице, остаће им у веома лепом сећању.
apatin 1
Фото: Приватна архива

Јак турнир, на коме је учествовало 16 екипа годишта 2009. из вишеградова Србије, имао је поред такмичарског дела и циљ зближавања и јачања пријатељства. На том пољу сви су победили, јер су се на једном месту нашли дечаци који су се кућама вратили презадовољни оним што су видели и доживели.

- Пријем и боравак су били нешто прелепо и непоновљиво. Љубазни домаћини су се трудили да нам угоде и да се осећамо што пријатније. Деца су ноћила код својих вршњака и ту су стечена нова и јака пријатељства – каже тренер младих селекција Младости Петар Бурсаћ.

Експедиција из Апатина (11 играча, тренери Петар Бурсаћ и Радомир Радујко, председника клуба Александар Јовановић и представник локалне самоуправе Марко Ђумић) оставила је леп утисак на спортском пољу тако у сваком другом погледу. Већини је ово био први боравак на КиМ.

- Искористили смо прилику да обиђемо наше историјске знаности, цркве и манастире. Резултатски гледано можемо бити задовољни. Елиминисано смо у четвртини финала, након велике борбе изгубили смо од београдског Партизана са 0:2  - каже  Бурсаћ и још једном се захвалио домаћину на гостопримству. - Захваљујем се комплетном тиму који је реализовао турнир, на челу са Немањом Булатовићем, директором ФШ „ДИФ”, као и некадашњем фудбалеру Младости Жарку Караматићу, који је био главна спона у стварању пријатељства са тамошњим клубовима које је започело летос када су учествовали на нашем турниру. Дружење ће се наставити, јер имамо обећања да ће дечеаци са Космета поново доћи у Апатин на наш традиционални меморијални турнир, а то су потврдили београдски великани Партизан и Црвена звезда, као и још неколико клубова. Верујем да ће многа познанства између дечака прерасти у велика и трајна пријатељства.

Вероватно да ће тако бити, јер су својевремено у Апатину живели, похађали школу и играли за Младости близанци Дарко и Жарко Караматић који нису заборавили дане проведене у граду на левој обали Дунава. Управо је Жарко био кључна личност на стварању нових пријатељства између младих са Косова и Метохије и Апатина.

Јован Бањац

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести