Млади фудбалери Војводине у Јапану

У склопу сарадње новосадског фудбалског суперлигаша и јапанске Џеј лиге, у протеклом периоду на стажирању у ФК Војводина боравио је Рио Сакаи, тренер из Земље излазећег сунца.
FK_VOJVODINA_GRB-najmanja
Фото: Dnevnik.rs

Он сада завршава свој стаж у Новом Саду, а ових дана тим поводом на адресу црвено-белих стигао је позив за атрактивно гостовање У-17 тима (фудбалера рођених 2000. године) у овој далекој земљи.

У термину од 18. до 25. децембра млади Новосађани позвани су на турнир у град Нагано, где ће наступити на међународном турниру са осам учесника. Предвиђено је да, осим црвено-белих, наступе омладинци из четири најбоља јапанска тима у том узрасту, Унсан из Јужне Кореје и једна екипа из Бразила, док још увек није познато име осмог учесника. Све трошкове сносиће Фудбалска федерација Јапана, а занимљиво је и то да би Војводина претходно била гост клуба Мачида, из предграђа Токија, из којег је у Нови Сад дошао тренер-стажиста Сакаи. Утакмица између Новосађана и Мачиде одиграће се 16. децембра.

„Ово гостовање наших омладинаца је дефинитивно потврђено и на пут ће кренути експедиција од  25 чланова“, рекао је Душко Грујић, директор Омладинске школе “Илија Пантелић”.

„Турнир у Нагану играће се тако што ће осам учесника бити разврстано у две групе, а потом ће се разигравати за пласман. Екипе ће бити састављене од играча рођених 2000. године и млађих, с тим да ће у сваком тиму моћи да буду и голман и један играч који су годину дана старији.“

А. П.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести