МЛАДИ ГОЛМАН ЛЕХЕЛА ДРАГАН БЕРАРОВИЋ ВЕЛИКИ ЈЕ ТАЛЕНАТ: Међу стативама и кад је најтеже

„Заиста је добро дете, велики је таленат и максимално је посвећен тренинзима“ - тим речима тренер кадетске екипе Фудбалског клуба Лехел из Мужље Филип Тапаи описао је голмана Драгана Бераровића, који управо данас слави 15. рођендан.
1
Фото: Драган Бераровић, фото: приватна архива

Тапаи додаје да је Драган прави млади спортиста који још увек није довољно испраћен али да ће, ако се по јутру дан познаје, израсти у сјајног голмана.

Драган Бераровић је рођен 15. октобра 2008. у Зрењанину. Фудбал тренира од осме године и од почетка се налазио на голу.  - Занимљивије ми је да се бацам и браним мрежу, него да јурим за лоптом. Тако је од почетка – прича овај талентовани голман.

Фудбалом је почео да се бави у Пролетеру, код тренера Зорана Лисице. После тога је кратко време провео у "Петлићу", а одатле је отишао у Борац, где је био до 14. године. У то време је на неким пријатељским утакмицама бранио чак и за први тим.

- Онда сам добио позив тренера Филипа Тапаија да пређем у Лехел из Мужље, клуб који се такмичи у Подручној лиги кадета. Он је заиста сјајан човек и стручњак, било кога да питате, нико неће имати ниједну лошу реч за њега. Такође, ми из клуба смо веома сложни. Тренинзи су јаки, а доста времена смо провели на припремама уочи почетка сезоне – истиче Драган Бераровић.

Колико је посвећен фудбалу и тренинзима, показује и то што живи надомак центра града, а на тренинге у Мужљу одлази редовно бициклом, понекад и пешице. 

- Када идем пешке, тада ми треба сат и по времена да дођем на стадион. Међутим, ако волите нешто, онда ништа није тешко – наводи бивши ученик Основне школе „Јован Јовановић Змај“, а сада првог разреда Техничке школе у Зрењанину.

А да тренер и екипа увек могу да рачунају на њега, показао је ове недеље, на утакмици коју је Лехел одиграо на свом терену против Русанде из Меленаца. Мужљанци су изгубили резултатом 3:4, али је Драган одбранио пенал, као и неколико зицера и корнера. Бриљирао је на голу, све док није задобио повреду пред крај првог полувремена. Упркос томе, одлучио је да остане на терену до краја сусрета.

- Водили смо 2:0 и онда сам повредио ногу. Ипак, остао сам да браним целу утакмицу, јер нисмо имали другог голмана. Одиграо сам свих 90 минута с болом, али сам издржао – додаје Драган, чији су идоли голмани Милан Борјан и Марк-Андре тер Штеген и коме је жеља да успе у фудбалу и једног дана заигра за неки већи клуб.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести