МЛАДИ ПРОТИВ ЛЕТОНИЈЕ Деветак: Рачунамо на подршку с трибина

НОВИ САД: Пред младом фудбалском репрезентацијом Србије вечерас је прилика да поправи утисак који је оставила у Саранску, где је претрпела пораз од Русије (0:1).
Mladen Devetak3
Фото: J. Грлић

Изабраници селектора Ненада Миловановића, на новосадском стадиону “Карађорђе”, дочекују селекцију Летоније и желе да првом победом у новом циклусу квалификација за Европско првенство, које ће се одржати у Словенији и Мађарској 2021. године, покажу да могу да конкуришу за пласман на овај догађај.

- У Русији сам дебитовао за младу селекцију и одиграо свих 90 минута - рекао је Младен Деветак, леви бек нашег државног тима и фудбалер Војводине. - За тај дуел смо имали само три дана да се припремимо, а чињеница је да се међусобно не познајемо добро, пошто је ово наш нови тим. Селектор Миловановић је после сусрета рекао да смо у дефанзиви одиграли коректно, али је у предњој линији најбоље могла да се уочи наша неуиграност. Већ данас очекујем да пружимо пуно бољу партију и убеђен сам да ћемо савладати Летонију.

Летонци су доста непознат ривал, али припадају источноевропском стилу фудбала, који никада није посебно одговарао српској репрезентацији.

- Анализирали смо игру Летонаца у утакмици коју су код куће изгубили од Пољске (0:1). Уверили смо се да је реч о слабијем ривалу него што је то била Русија, а чини ми се да највећи посао можемо да урадимо у простору између њихове задње линије и везног реда.  По мени, ту ће бити прилика за наше везњаке, а самим тим и читаву екипу да успостави доминацију на терену.


Пораз од Руса као мотив

Квалификациону групу у којој наступа Србија још чине: Русија, Бугарска, Пољска, Летонија и Естонија.

- Пораз од Русије не значи практично ништа, већ мора да нам послужи као мотив за још већи труд и рад због грба који носимо на грудима - истакао је Деветак. - Убеђен сам да ће, уз такав однос, наша игра из утакмице бити све боља и да ћемо оправдати, заједно са Русијом, улогу фаворита за одлазак на Еуро 2021.


У Саранску је црвени картон(два жута) добио Иван Илић, што наговештава одређене промене у тиму.

- Видећемо какав план има селектор. Још увек се не зна почетни тим, могуће је да буде одређених ротација, а ја ћу, као и увек, бити максимално спреман да одговорим сваком задатку који будем добио.

Утакмица се игра на “Карађорђу”, што радује  Деветака.

- Очекујем да ће се на трибинама окупити већи број гледалаца и овим путем их позивам да дођу и пруже нам увек неопходну и драгоцену подршку. Изузетно ми је драго што ћу на “Карађорђу” наступити у дресу Србије, јер је то за мене велика част и још већа обавеза - нагласио је Младен Деветак.

Вечерашњи сусрет Србија - Летонија почиње у 19 часова.   

А. П.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести