МЛАДОСТ ГАТ ОСТВАРИЛА И ДРУГУ ПОБЕДУ - Бајић: Још смо „испод црте“

Неки ведрији и лепши тонови чују се ових дана на ГАТ арени. Како и не би, када су фудбалери Младости ГАТ, после тријумфа над Слободом у Ужицу, и у другом колу освојили три бода, савладавши веома добру екипу Металца из Горњег Милановца (1:0).
1
Фото: Новосађанин Дробњак (с лоптом) одиграо је добро против Металца, фото: ФК Младост ГАТ

До плена, међутим, нису стигли без „стотину мука“, јер су се гости представили као веома добра и организована екипа, која, баш као и Новосађани, жели да што пре побегне из зоне испадања из прволигашког друштва.

По изузетно лепом времену и солидном терену, дуел некадашњих суперлигаша решио је Ђорђе Шушњар, голом постигнутим већ у 2. минуту.

- Мислио сам да ћемо после рано постигнутог гола, наставити да играмо с истим интензитетом – признао је тренер Младости ГАТ Душан Бајић. – Међутим, Металац је апсолутно био бољи тим, имао је у првом делу игре две стопостотне прилике, а наша мрежа није се затресла само захваљујући голману Живковићу.  Било како било, имали смо предност након првих 45 минута, а да је, можда, нисмо заслужили.

И у наставку је тим из Горњег Милановца желео да стигне до изједначења, али је игра домаћина била боља, сведочећи о томе да се екипа Младости ГАТ током паузе, у свлачионици, потпуно консолидовала.

- У наставак смо ушли много боље и успели смо да се контролишемо. Из тога су произашле барем две велике прилике које смо имали, а које смо морали да искористимо. Све у свему, чини ми се да смо заслужено стигли до нова три бода и мојим играчима честитам на томе што су, посебно на психолошком плану, одолели искушењима и славили. Свака наредна утакмица биће слична, због циља који имамо пред собом, јер смо још увек „испод црте“ када је опстанак у питању – додао је Бајић.

У следећем колу, у четвртак, Младост ГАТ гостује у Убу, где ће јој домаћин бити изузетно квалитетна екипа Јединства, која се налази у борби за друго место и улазак у Суперлигу.

А. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести