Младост ГАТ у Првој лиги Србије

Фудбалери Младост ГАТ-а пласирали су се у Прву лигу Србије пошто су након новосадских 1:1 у Београду забележили победу против Телеоптика и остварили велики успех.
Д. Иванић/Екипа Младост ГАТ  из Новог Сада
Фото: Д. Иванић/Екипа Младост ГАТ  из Новог Сада

Телеоптик - Младост ГАТ 1:2 (0:1)

БЕОГРАД: СЦ „Телеоптик”, гледалаца 200, судија: Милановић (Ћуприја). Стрелци: Марковић у 59. за Телеоптик, а Јованић у 22. и Каурин у 82. минуту за Младост.  Жути картони: Стакић, Кнежевић (Телеоптик), а Швоња, Поповић, Дивац (Младост).

ТЕЛЕОПТИК: Славковић 6, Стакић 6 (Обрадовић), Ћорковић 6, Маринковић 6,5 (Лекић), Суботић 6,5, Ђурковић 6, Драгић 6,5, Минић 6, Марковић 7, Кнежевић 6,5, Благојевић 6,5.

МЛАДОСТ: Слијепчевић 6, Јовановић 6,5, Бабић 6, Швоња 6, Гојковић 6 (Каурин 7), Јованић 6,5, Ренић 6,5 (Поповић 6), Јелић 7, Дивац 6 (Спасић), Станић 6,5 (Вукаљевић), Илић 6,5 (Асани 6).

У мечу у којем је било доста узбуђења Новосађани су били за нијансу бољи и на крају славили.

Младост је офанзивније ушла у меч, диктирала темпо, контролисала игру. Телеоптик је био опрезан, помало и уплашен, сабијен на своју половину. У 6. минуту Јовановић је прошао по левој страни, шутирао, а Славковић одбранио. мало затим енић је био  великој шанси, али је Славковић био н а месту. До заслуженог вођства Младост је дошла у 22. минуту када је Јованић резантним ударцем затресао мрежу. Младост је била много бољи противник и заслужила да на одмор оде са убедљивијим вођством.

Наставак је почео шансом домаћих који су заиграли ангажованије. Ћорковић је био у прилици, али и непрецизан. Развила се борба па су се смењивале шансе на обе стране.  Добра игра „оптичарима” се исплатила у 59. минуту када је после лепе акције Марковић изједначио резултат.

После поготка Телеоптик је био много бољи. Домаћи су погодили и пречку. И када се очекивао други погодак домаћих уследила је слаба реакција њихове одбране који је вешто искористио Каурин и затресао мрежу « оптичара ». На крају велико славље фудбалера Младости ГАТ.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести