Mладост ГАТ вечерас домаћин Јавор Матису

Од вечерас почиње битка фудбалера Младости ГАТ да сачувају суперлигашки статус.
с
Фото: ФК Јавор Матис

Тим који је јесенас освојио 15. место на табели нашег елитног ранга, начинио је у зимском прелазном року велике промене и створио, како се надају у Новом Саду, екипу која ће бити кадра да се издигне из тренутне ситуације. Чак 11 нових играча на располагању има шеф стручног штаба „гатоваца” Љубомир Ристовски, који, нада се овај стручњак, заједно са староседеоцима, поседују квалитет и снагу да избегну сеобу и Прву лигу Србије.

На вечерашњој премијери, гост клуба из Српске Атине биће Јавор Матис, који бежи само три бода Младости ГАТ и такође улази у борбу за останак.Биће то дерби зачеља и, извесдно је, веома занимљива утакмица, у којој домаћин једини циљ проналази у освајању сва три бода.

- После напорног рада у протеклим недељама, пред нама је одмах дерби зачеља с Ивањичанима - истакао је Ристовски. - Имамо велики број нових играча, али смо добро радили и мислим да су момци спремни и свесни ситуације у којој се налазимо. Очекујем да ћемо вечерас да пружимо све од себе у покушају да победимо Јавор Матис, што би нам пуно значило у борби за опстанак.  Неће нам сигурно бити лако, поштујемо госте који су се, баш као и ми, појачали ове зиме, али се надам да ћемо бити паметни и стрпљиви и да ћемо да обрадујемо навијаче освајањем важних бодова.

С тренером се сложио и искусни првотимац Новосађана Новица Максимовић.

- Играмо с веома добрим и чврстим тимом, који ће сигурно знати шта жели у сусрету који нам следи - додао је Максимовић. - Добро смо тренирали месец и по дана, одиграли смо и добре контролне утакмице и вечерас, без икакве сумње, идемо по читав плен. Свесни смо да нам неће бити лако, али знамо шта нам је циљ, а то је победа како у овом, тако и у сваком наредном сусрету. С новајлијама који су дошли, добили смо нови квалитет, посебно у нападачком делу и због тога се надам да ћемо да испунимо заједнички план.

Улаз на трибине стадиона „Карађорђе” је бесплатан и из Младости ГАТ позивају гледаоце да у већем броју дођу на трибине и подршком им помогну да забележе тријумф и наговесте много успешније пролеће. Почетак сусрета је у 18.30 часова, уз пренос на трећем каналу ТВ Арена спорт.  

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести