Младост ГАТ жели бодове у мечу са Црвеном звездом

Пред фудбалерима Младости ГАТ данас је можда и најтежи испит у сезони, пошто ће бити домаћини актуелном  шампиону и лидеру на табели Суперлиге Србије, екипи Црвене звезде. Утакмица на стадиону „Карађорђе”, нема никакве сумње, привући ће велики број гледалаца, а Новосађани желе да се испрсе пред фаворитом и наговесте долазак, за њих, лепших дана.
2
Фото: ФК Младост ГАТ

За колико ће то бити довољно у дуелу са црвено-белима из Београда, тешко је рећи, тек ученици тренера Љубомира Ристовског, који ће имати нови деби на клупи „гатоваца”, решени су да дају све од себе и утакмицу учине занимљивом.

- Иза нас су остале две недеље жестоког рада и морам да похвалим све играче, који су безусловно испуњавали задатке које је пред њих постављао повратник на нашу тренерску клупу Љубомир Ристовски - рекао је Миљан Филиповић, помоћни тренер Младости ГАТ. - Данас нам у госте стиже вероватно највећи домаћи клуб и актуелни првак, којем се не прети, већ се поштује. Биће то истински изазов и инспирација за сваког нашег играча који истрчи на терен и сигуран сам да ће сви они дати све од себе како би били достојан ривал Београђанима. Искористио бих прилику да позовем све наше навијаче и пријатеље клуба да дођу у што већем броју и подрже нас, а ми ћемо се потрудити да им се за то игром одужимо.

Филиповић је посебно истакао да се у екипи појавила веома позитивна атмосфера.

- То је чињеница и потрудићемо се да је максимално искористимо за бег из опасне зоне. Што се гостију тиче, част нам је што ћемо да будемо у прилици да одиграмо сусрет с тако великим тимом, али, пре свега, размишљамо искључиво о нашем наступу и игри коју желимо да прикажемо. Уколико будемо максимални, имамо право да се надамо добром резултату, али и лепшим временима испред нас - додао је Филиповић.

Повратник Милан Видаков ће, како ствари стоје, поново предводити напад новосадске екипе, пошто први стрелац Андрија Радуловић неће моћи да буде у саставу, због договора између Црвене звезде, чији је играч под уговором и Младости ГАТ, чије боје тренутно брани, као позајмљен фудбалер.


Могућа постава

Нови тренер новосадског тима Љубомир Ристовски током протеклог периода имао је прилику да се увери у могућности играча на које рачуна. Иако, наравно, није обелоданио тим који ће почети утакмицу с Београђанима, није немогуће да то буду: Милојевић - Мијић, Ковачевић, Миловановић, Станковић - Максимовић, Јочић - Поповић. Димитров (Арсић), Радоман - Видаков.


- Чека нас историјска утакмица, пошто се Младост ГАТ први пут састаје у првенственом дуелу с Црвеном звездом - истакао је млади шпиц Новосађана. - Поштујемо ривала, у то нема никакве сумње, али имамо и ми наше наде и идеје. Тренирали смо током паузе веома добро и напорно, упознали се са захтевима новог-старог тренера и верујем да можемо да остваримо за нас повољан исход и, што да не, освојимо макар бод. Надам се да ће уз нас бити и наши навијачи, чија нам је подршка од велике важности и уз које нам је лакше да играмо.

Утакмица Младост ГАТ - Црвена звезда почиње у 17, а благајне „Карађорђа” биће отворене од 14 часова. У продаји ће бити улазнице за јужну, источну и западну трибину и то по цени од 300, 400 и 500 динара. Сусрет ће преносити ТВ Арена спорт, на свом првом премијум каналу.       

А. Предојевић

У Звезди очекују наставак серије победа

После проласка у другу рунду Купа Србије, оствареног против Мачве у Шапцу (2:0), фудбалери Црвене звезде данас гостују у првенствемној утакмици екипи Младост ГАТ у Новом Саду. Шеф стручног штаба београдских црвено-белих Милош Милојевић, изнео је очекивања пред овај сусрет.

- Посебна мотивација тиму Младости ГАТ неће бити потребна, па очекујем сусрет у којем ће Новосађани покушати да ураде све што је у њиховој моћи како би нас победили - истакао је Милојевић. - Међутим, много више ће све да зависи од нас самих, јер, уколико подигнемо ниво игре и искористимо шансе у правом тренутку, мислим да ће све бити лакше. Поштујемо противника, који је променио тренера, што може да буде мало непријатно за супарника, јер не знамо тачно како и у којој формацији ће Младост ГАТ да заигра.

Стратег игре Београђана је, ипак, признао да нека сазнања о могућој поставци игре ривала - има.

- Имамо индиције о томе како су Новосађани играли док је Ристовски у претходном наврату био с екипом. То је нешто на шта се фокусирамо, али 95 одсто сконцентрисаћемо се на то да ми ствари радимо боље и да оне постану аутоматизми. На добром смо путу, наравно то некада изгледа боље, некад лошије.

Добро је упознат Милојевић с квалитетом екипе Младости ГАТ, али још једном истиче да ће ствари на терену зависити превасходно од игре његовог тима.

- Имају два добра шпица, сличног профила, Катанића и Видакова, као и Арсића, који је увек неугодан приликом прекида. Мислим да су као тим чврсти, да су „порасли„ и да се привикавају на ниво који им је потребан. С друге стране, имамо доста квалитета, враћају нам се играчи после репрезентативне паузе и који су свежи, односно нису играли против Мачве. Имамо групу одличних играча и не постоји могућност да тражимо било какав алиби.

Моћи ће тренер Црвене звезде да рачуна на све фудбалере пред данашњи дуел.

- Веома сам срећан, јер имамо све играче на располагању. Не постоји нико ко не може да игра, тако да ћемо имати “слатке муке” да изаберемо стартних једанаест, као и ко ће се наћи међу 22 играча за данашњи дуел - закључио је Милош Милојевић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести