Модрићу награда "The Best" за најбољег фудбалера света

ЛОНДОН: Капитен фудбалске репрезентације Хрватске Лука Модрић добитник је награде "The Best" коју Међународна фудбалска федерација (ФИФА) додељује најбољем играчу године.
Luka Modric/EPA/SERGEI CHIRIKOV
Фото: EPA/SERGEI CHIRIKOV

Модрић, вицепрвак света са Хрватском и освајач Лиге шампиона са Реал Мадридом, у избору је победио Португалца Кристијана Роналда из Јувентуса и Египћанина Мохамеда Салаха из Ливерпула.

За најбољег тренера изабран је селектор светских шампиона Француза Дидије Дешамп, за најбољег голмана Белгијанац Тибо Куртоа, који је овог лета прешао из Челсија у Реал Мадрид, док је најбољи млади играч Килијан Мбапе из Пари Сен Жермена.
У ФИФПро тим године изабрани су: Давид Де Хеа - Дани Алвеш, Рафаел Варан, Серхио Рамос, Марсело - Нголо Канте, Лука Модрић, Еден Азар - Лионел Меси, Килијан Мбапе, Кристијано Роналдо. 


Коларов гласао за Месија, Крстајић за Роналда

Капитен фудбалске репрезентације Србије Александар Коларов у гласању за награду ФИФА "The Best" максималних пет бодова дао је Лионелу Месију, а селектор Младен Крстајић гласао је за Кристијана Роналда.

Коларов је три бода доделио Кевину Де Брујнеу, а један победнику Луки Модрићу, док се Крстајић одлучио да другопласирани буде Еден Азар, а на трећем месту Антоан Гризман.

Занимљиво, Модрић и Роналдо гласали су за Рафаела Варана, док је Меси максималних пет бодова дао Модрићу.


Најбоља фудбалерка света је Бразилка Марта, док је за најбољег тренера у женској конкуренцији награду добио Француз Рејналд Педрос, стратег женског тима Лиона.
Награду "Ференц Пушкаш" за гол године добио је Салах, за погодак у мечу Премијер лиге против Евертона.

За најбоље навијаче изабрани су навијаче репрезентације Перуа, док је награда за фер-плеј отишла у руке Немца Ленарта Таја, који је уместо на утакмици отишао да помогне човеку који болује од леукемије.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести