Мурињо: Матић би данас коштао 75 милиона евра због Нејмара

МАНЧЕСТЕР: Менаџер Манчестер Јунајтеда Жозе Мурињо изјавио је да је прелазак Нејмара у Пари Сен Жермен за рекорд од невероватних 222 милиона евра променио стање на тржишту и да је на неки начин уштедео новац клубу јер би трансфери Немање Матића и Ромелуа Лукауа, да су обављени после тога, вредели заједно као Нејмаров.
Matić i Murinjo  Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Мурињо је за Матића Челсију платио 45 милиона евра, Евертону за Лукакуа још 80 милиона без бонуса, али наглашава да је прелазак Нејмара покренуо лавину новца за играче што доказују Усман Дембеле (Борусија - Барселона 135 милиона) и Килијан Мбапе (Монако - ПСЖ 180 милиона).

"Сви смо јако паметни. Догодило се нешто што би заувек могло да промени тржиште. Обично се мање троши како се ближи крај прелазног рока, али је Нејмар све променио, на горе по ценама. Матић би 31. августа вредео између 65 и 75 милиона, а Лукаку 160 милиона", рекао је Португалац за Тајмс.

До овог лета највећи новац издвојен за фудбалера држао је баш Мурињо и његов Манчестер Јунајтед приликом трансфера Пола Погбе из Јувентуса за 105 милиона евра.

"Ако је трансфер Погбе прошлог лета био најскупљи, сада ће и Кутињов да буде већи ако оде у Барселону. Играчи од 20 милиона сада вреде 40 милиона, они од 40 милиона коштају 60 милиона", погодио је у центар Мурињо.

Мурињо сматра да би Лукаку и Матић клуб са Олд Трафорда данас коштали око 220 милиона евра, али да су их довели за много мање јер су их завршили пре почетка "луднице".

"Мислим да смо вукли добре финансијске потезе, то није кључно, али је важно", закључио је он.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести