Мурињо остаје тренер фудбалера Роме, одбио понуду Ал Ахлија

РИМ: Тренер фудбалера Роме Жозе Мурињо одбио је богату понуду да преузме екипу Ал Ахлија из Саудијске Арабије, преносе италијански медији.
Youtube/Arena Sport TV Printscreen
Фото: Youtube/Arena Sport TV Printscreen

"Скај Италија" наводи да је Мурињо одржао састанак у Лондону са једним од званичника Ал Ахлија Махмудом ал-Катибом. Португалски стручњак је саслушао понуду челника Ал Ахлија која је износила чак 120 милиона евра за две сезоне.

Мурињо је захвалио на интересовању, али је истакао да жели да остане у Роми иако је понуда била изузетно уносна. Ал Ахли је освојио прво место у Првој дивизији Саудијске Арабије, а наредне сезоне играће у најелитнијем такмичењу ове земље, Саудијској професионалној лиги.

Италијански медији наводе да је Мурињо играчима Роме после пораза од Севиље у финалу Лиге Европа рекао да ће и наредне сезоне тренирати римски клуб.

Португалац је Рому преузео 2021. године, а са римским клубом је играо два узастопна финала европских такмичења. Рома је 2022. освојила Лигу конференција, а 31. маја ове године је у финалу ЛЕ поражена од Севиље после бољег извођења пенала.

Рома је освојила шесто место у Серији А, а наредне сезоне играће у Лиги Европа.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести