Муслин неће бити селектор БиХ: Тренутно имам боље понуде

САРАЈЕВО: Доскорашњи селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин изјавио је да није прихватио позив Комисије за именовање новог селектора Босне и Херцеговине и да тренутно има боље и интересантније понуде.
Muslin
Фото: FoNet

Данас сам добио први позив из БиХ. Ипак, не постоје услови за мој долазак, јер имам понуде од других клубова и репрезентација. Такође, мислим да не би било озбиљно улазити у било какве разговоре јер тренутно имам интересантније и боље понуде. Ја сам се срдачно захвалио и рекао да нема потребе за одбијањем и чекањем и поручио сам им да се окрену неким другим људима и тренерима, изјавио је Муслин за Klix.ba.

Он је рекао да га је зачудила одлука о одласку Мехмеда Баждаревића и да мисли да на позицију селектора треба да дође неко ко добро познаје стање фудбала у БиХ.

Лично, одлазак Мехмеда Баждаревића ми је био веома чудан. Он одлично познаје ситуацију, сјајан је тренер, не знам шта се десило и јако ми је жао због њега. По мом мишљењу, на позицији селектора треба да буде неко ко познаје ситуацију у фудбалу у БиХ, јер ће му бити лакше да разуме дешавања из прошлости, тренутну ситуацију и оно што ће се у будућности десити, рекао је Муслин.

За крај је, како се наводи, бивши селектор Србије истакао да БиХ има одличне играче и да се изненадио због чињенице да БиХ није изборила пласман на Светско првенство.

БиХ има одличне играче и имала је одличног тренера ког од раније познајем. Стварно сам био изненађен чињеницом да нисте успели да одете на Светско првенство, али ваша репрезентација има одличне играче и онај ко дође на место селектора може да направи добар посао и избори пласман на Европско првенство, закључио је Муслин.

Он је, поред репрезентације Србије, у тренерској каријери водио много клубова, међу којима су били, Ленс, Црвена звезда, Левски из Софије, Локерен, Локомотив из Москве, Химки, Динамо из Минска, Краснодар и Стандард Лијеж.

Муслин је у квалификацијама за Светско првенство следеће године у Русији освојио прво место у групи Д испред Ирске, Велса, Аустрије, Грузије и Молдавије, али је Фудбалски савез Србије одлучио да раскине уговор са њим.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести