Муслин: Нисмо још на СП, али верујем да хоћемо после Аустрије

БЕОГРАД: Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин изјавио је данас да је свестан еуфорије због скоро извесног пласмана на Мундијал, али да неће бити ни најмањег опуштања у екипи све док се и званично не обезбеди пут у Русију.

"Направила се атмосфера да смо већ на СП, али морамо да урадимо све одговорно као и до сада. Прва утакмица је увек најважнија, иде нам Аустрија, разговарао сам са играчима, знамо да пласман још није обезбеђен. Дуго сам у фудбалу, неки су имали и лакши распоред па нису успели. Покушаћемо све да завршимо у Аустрији, верујем у тим, али ако и не успемо, имамо поправни и верујем да бисмо у том случају успели да победимо Грузију у Београду и обезбедимо пласман на Мундијал", рекао је Муслин на конференцији за медије у просторијама ФСС у Београду.

Он је признао да је бодовна ситуација чак и повољнија него што је очекивао на старту квалификација.

"Веровао сам у ове момке, да нисам не бих се ни прихватио посла. Надам се да ћемо у Бечу имати предност и на трибинама, јер домаћин има само теоретске сансе и да ће нам навијачи помоћи да се пласирамо", навео је Муслин и додао да се не плаши српског менталитета јер је екипа више пута, на претходних осам утакмица, показала озбиљност и да неће дозволити да сада нешто поквари.

Према његовим речима, на списку је доста централних одбрамбених играча из објективних разлога.

"Максимовић не може да игра прву, имамо неизвесност око Вуковића и Митровића, надам се да ће бити спремни, плус повреда Зорана Тошића, чекамо прегледе, мишић је у питању, то је две или три недеље, нажалост нећу моћи да рачунам на њега. Костић иде на боље, имамо још три недеље".

Муслин је образложио и позив Немањи Милуновићу.

"Он је био добар на првом окупљању, враћа се полако после повреде, мало игра, па не игра. Партија против Звезде била је најбоља препорука. 

"Такође, знате да је мој сарадник Сергеј Гуренко у Белорусији, прати га и препоручио је да га позовем", закључио је Муслин.

Муслин је саопштио списак за одлучујуће мечеве у квалификацијама за Мундијал у Русији против Аустрије и Грузије на којем су повратник Немања Милуновић из БАТЕ Борисова и дебитант Милош Вељковић из Вердера.

На списку су:

Голмани: Владимир Стојковић, Предраг Рајковић и Александар Јовановић.

Одбрана: Бранислав Ивановић, Јагош Вуковић, Никола Максимовић, Стефан Митровић, Матија Настасић, Немања Милуновић, Милош Вељковић, Александар Коларов, Урош Спајић, Иван Обрадовић, Антонио Рукавина.

Средина терена: Немања Матић, Лука Миливојевић, Немања Гудељ, Немања Максимовић.

Напад: Душан Тадић, Филип Костић, Адем Љајић, Александар Митровић, Андрија Павловић, Мијат Гаћиновић, Александар Пријовић.

Србија 6. октобра гостује Аустрији у Бечу, а три дана касније дочекује Грузију у Београду.

За директан пласман у Русију српском тиму потребна је једна победа или два ремија.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести