На Карађорђу дерби без голова, Младост ГАТ - Раднички Ниш 0:0

НОВИ САД: Иако је сусрет обострано био од велике важности, прилично опрезно у њега су ушла оба ривала.
1
Фото: Ф. Бакић

Свесни да више немају право на грешке, Новосађани и Нишлије превасходно су се трудили да затворе све прилазе властитом голу, а да прилике у офанзиви потраже уевентуалној и брзој транзицији.

Занимљиво је могло да буде у 12 минуту, када је Јанковић, који је био последњи човек одбране екипе из Српске Атине, са средине терена, не гледајући, вратио прилично непрецизно лопту ка голману Кнежевићу, који је на једвите јаде успео да је стигне и спречи један од најчуднијих погодака у овој сезони.

Нишлије су пре и после тога упутиле неколико удараца ка голу Младости ГАТ, али ни један од њих није био прецизан, односно није представљао реалну опасност по чувара мреже домаћина.

Најближи вођству домаћи тим био је у 28 минуту, када је, на сигнализацију помоћника, судија Остраћанин поништио погодак због офсајд позиције у којој се нашао несуђени стрелац Ђорђе Денић. Пред сам крај првих 45 минута, сјајну прилику имао је Нишлија Лазар Павловић, али ни он, ни његов тим нису имали среће, пошто се лопшта од стативе одбила у гол-аут.


Помоћници водили екипе

Интересантно је то што су Миљан Филиповић и Драган Шарац, помоћници смењених шефова струке два тима Љубомира Ристовског, односно Ненада Лалатовића, синоћ водили Младост ГАТ и Раднички. Обојица су начинила по неколико промена у стартним поставама, настојећи да њима улију додатну енергију саставима које су водили.


У наставку, поново је нешто већи посед лопте био на страни Радничког. Младост ГАТ вребала је прилику за неку контру, али је прилично тешко такву идеју успевала да реализује. Играчима оба тима не може да се замери на труду који су улагали, показујући да желе да победе, али је квалитет фудбала био прилично сиромашан.

Све јасније постајало је да би само један гол или тренутак инспирације поједница могли да реше утакмицу. Он је могао, али није, да се деси у 75 минуту, када је Нишлија Стојановић шутирао с десетак метара искоса, али је Кнежевић био на месту.

Могао је Миљан Шкрбић у 89 минуту да реши све дилеме, нашао се сам искоса с десне стране, али је голман Новосађана сјајно интервенисао и заштитио свој гол.

А. Предојевић
 

Младост ГАТ – Раднички Ниш 0:0

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 400, судија: Станко Остраћанин(Краљево). Жути картони: Максимовић (Младост ГАТ), Пејовић, Стојановић (Раднички)

МЛАДОСТ ГАТ: Кнежевић 7, Јанковић 6 (Мандић 6), Хакман 6,5, Вујадиновић6,5, Ћосић 6, Максимовић 7, Денић 6,5 (Арсић), Бјелош 6 (Бабић 6), 6 (Марковић 6), Митуљикић 6, Дал Бело 6 (Гал), Видаков 6

РАДНИЧКИ НИШ: Росић 6,5, Андрић 6,5, Јамкам 6,5, Етонгу 6, Стојановић 6,5, Мићин 6 (Месаровић 6,5), Пејовић 6,5, Петров 6 (Шкрбић), Павловић 6, Марјановић 6, Белаковић 6 (Цветковић).

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести