На Карађорђу одигран мали војвођански дерби: Прва домаћа победа Новосађана

Младост ГАТ – Спартак ЖК (1:0)
w
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Требало је да протекне 11. првенствених утакмица, па да Младост ГАТ осети сласт победе када игра као домаћин. Силно су желели Новосађани да освоје три велика бода на „Карађорђу“, уложили су велики напор и, захваљујући голу Радуловића у 33. минуту, задовољни напустили травњак.

Запретила је Младост ГАТ у 6. минуту, када је солидно шутирао Катанић са 17 метара, али је голман Манојловић лако отклонио опасност. Наставио је домаћин да атакује, па је два минута касније уследила нова гужва у казненом простору гостију, а лопта је на крају завршила у корнеру. Тек у 18. минуту први ударац ка голу Новосађана, додуше веома напрецизан, упутио је Станић.Важност утакмице учинила је своје и, утисак је, обема екипама најважније је било да обезбеде прилазе сопственом голу.

А онда, на истеку 33. минута, севнула је контра Младости ГАТ, одлично је лопту прихватио Андрија Радуловић по средини терена и ударцем левом ногом матирао немоћног чувара мреже гостију, доносећи свом тиму предност од 1:0. Био је то четврти овосезонски погодак младог играча, чиме је потврдио да се налази у одличној форми.

У 42. минуту запретио је и Срђан Димитров ударцем са 15 метара, који, ипак, није пронашао пут до мреже гостију и на одмор се отишло уз минимално вођство домаће екипе.

Новосадски тим се у наставку мало повукао, вребајући прилику да у некој новој контри запрети, а то је могао да учини, додуше после корнера, капитен Миловановић у 56. минуту, када је његов ударац главом отишао поред леве стативе. Први покушај гости су имали у 65. минуту, када је ударац Ђурасовића прошао крај стативе. У тим тренуцима, иако је и даље сијало сунце, на „Карађорђе“ се сручила права провала облака и услови за игру постали су много тежи, а изнад источне трибине појавила се и дуга.

Могла је Младост ГАТ све да реши у 84. минуту, када је лепо пред гол лопту упутио Радуловић, али је неко из одбране Спартака ЖК лопту избио с ноге резервисти Марушићу и од свега је био само корнер за домаћи тим. До краја прилика више није било ни на једној страни, па су Новосађани уписали важну победу и добили подстрек за наставак првенства.

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 500, судија: Јован Шегрт (Београд). Стрелац: Радуловић у 33. минуту. Жути картони: Секулић, Димитров (Младост ГАТ), а Бијеловић (Спартак ЖК).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић 7, Мијић 6,5, Ковачевић 7, Миловановић 7, Станковић 6,5 (Јочић -), Секулић 6,5, Арсић 7 (Денић -), Поповић 6,5 (Марушић -), Димитров 6 (Илић 6), Радуловић 7,5, Катанић 6 (Видаков 6).

СПАРТАК ЖК: Манојловић 6,5, Шимура 7, Филиповић 6,5, Баксеванос 6, Митровић 6, Станић 6,5 (Тошески -), Тумбасевић 6, Бијеловић 6 (Босић 6), Ђурасовић 6 (Абрахам -), Срећковић 6 (Тодороски 6), Обрадовић 6.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести