НА ПРИПРЕМАМА „ОРЛИЋА“ У ВЕТЕРНИКУ Победа на старту са Азербејџаном дала би додатни замах

У миру и тишини, али и одличним условима за рад, које су им понудили Фудбалски центар „Вујадин Бошков“ у Ветернику, а онда и новосадски стадион „Карађорђе“, млади репрезентативци Србије почели су с припремама за утакмицу првог кола квалификација за Европско првенство, које се одржава у Словачкој, 2005. године.
2
Фото: Dnevnik.rs

Селектор „орлића“ Душан Ђорђевић позвао је за ову акцију 20 играча и тројицу голмана, који желе да у премијерној утакмици у групи надиграју и савладају селекцију Азербејџана, у дуелу који се, 12. септембра, игра у Спортском центру ФСС-а у Старој Пазови.

- С нама су играчи за које верујемо да могу да изнесу терет у првој утакмици и донесу нам три важна бода – рекао је за „Дневник“ селектор Ђорђевић. – Једино је неизвесно учешће Марка Лазетића, који је данас отишао на снимање и од резултата ће зависити да ли ће моћи да нам помогне или не.

Говорећи о амбицијама нашег младог тима, први човек ове селекције је рекао:

- Наравно да амбиције репрезентације морају да буду победничке. Нисмо успели да се квалификујемо на последња два европска шампионата, али у такмичење морамо да уђемо с чврстом вером у успех и жељом да пружимо све од себе како бисмо циљ остварили. Први ривал нам је Азарбејџан, ни мало наиван тим, као што, уосталом, то више нико није. Покушаћемо да остваримо добар резултат и, ако све буде у складу с нашим жељама, добили бисмо још више полета и замах пред оно што нас касније очекује. Подсетићу да се налазимо у прилично тешкој групи, у којој су, сем нас и Азарбејџана, и селекције Енглеске, Северне Ирске, Украјине и Луксембурга.


Састав „орлића“

Под командом селектора Душана Ђорђевића тренутно тренирају 23 играча. То су - голмани: Филип Станковић (Сампдорија), Вељко Илић (ТСЦ) и Андрија Катић (Вождовац). Одбрана: Урош Дрезгић (Чукарички), Немања Ђековић (Напредак), Андреј Ђурић (Црвена звезда), Михајло Илић (Партизан), Виктор Роган (Чукарички), Матеја Ђорђевић (ТСЦ), Давид Петровић (Раднички Ниш) и Митар Ергелаш (Нови Пазар). Средина терена: Алекса Матић (Вождовац), Урош Лазић (Нови Пазар), Никола Станковић (Чукарички), Јован Лукић (Торенсе), Игор Миладиновић (Чукарички), Аљоша Васић (Палермо) и Матија Митровић (Вождовац). Напад: Владимир Лучић И Урош Кабић (Црвена звезда), Милош Пантовић (ТСЦ), Никола Јојић (Стоук), И Милош Луковић (ИМТ).  Чекају се резултати снимања повреде Марка Лазетића (Фортуна).


Већ су репрезентативци одрадили пар тренинга и селектор Ђорђевић створио је слику о вредности својих изабраника.

- Пратимо играче већ дуже време и уверио сам се да имамо на окупу добру генерацију. Трудили смо се да саставимо екипу од већине играча који играју у својим клубовима и тамо имају значајну минутажу. Не може, наравно, све да буде идеално, јер је реч о младим момцима који промене клуб и боре се за своје место и простор, али број таквих фудбалера није превелик. Остали играју у солидним екипама, попут Црвене звезде, Партизана, Чукаричког, или у иностранству и то нас испауњава додатним оптимизмом.

О условима за рад и боравак у Новом Саду, селектор младог српског тима нема речи замерке. Напротив.

- Све је на врхунском нивоу – закључио је Душан Ђорђевић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести