Најава занимљивог прелазног рока у Војводини: Окука се захвалио на позиву

Иако је из појединих кругова људи, блиских ФК Војводина, најављивано да је постигнут договор с Драганом Окуком да преузме место шефа стручног штаба, од тога неће бити ништа.
Okuka_06-FBakic
Фото: Dragan Okuka, foto: Dnevnik (F. Bakić)

То је за “Дневник” изјавио Дарко Јевтић, директор новосадског суперлигаша, што значи да се наставља потрага за решењем за упражњено место на клупи Новосађана.

„Још нисмо донели одлуку о томе ко ће предводити наш тим на пролеће и од предлога спортског директора Саше Дракулића умногоме ће зависити коначно решење за ово веома важно питање“, рекао је Јевтић.

„Драган Окука нам се захвалио на понуди и у разговорима, које смо с њим имали, био је веома коректан. С друге стране, тражио је дугачак временски рок да нам одговори и то нисмо могли да прихватимо јер желимо што пре да решимо питање шефа струке. Надам се да ћемо то урадити до петка, али сада не бих желео да лицитирам именима. Могу да вам кажем само толико да су тренутно у првом плану два-три тренера из млађе гарде, који су већ афирмисани у српском фудбалу, иза себе као препоруку имају резултате и спремни су да преузму одговорност.“


Домаћи тренер, не странац

Ослушкујући “добро обавештене изворе”, до сада се баратало с доста имена потенцијалних нових тренера Војводине. Међу њима су се нашли: Милорад Косановић, Ненад Лалатовић, Радослав Батак, Драган Окука, Илија Столица, Александар Веселиновић, чак и Амар Осим, односно шпански стручњак Цезар Фернандо Хименез.

„Извесно је да ће нови тренер бити неко од стручњака из Србије, односно да нећемо ангажовати странца“, кратко је рекао Дарко Јевтић.


Потом је први оперативац Војводине нагласио да је пред челним људима клуба изазован зимски прелазни рок, јер у плану црвено-белих из Новог Сада је “значајна реконструкција екипе”.

„Тачно тако, пошто је јасно да нам у свакој од линија тима недостају по двојица квалитетних фудбалера“, додао је Јевтић.


Кулоарске приче

Од играча који су, наводно, интересантни Новосађанима, у кулоарима се спомињу и имена Матеуса Лиме Круза (Борац Чачак), Винсента Езеа (Металац, Горњи Милановац), Алексе Амановића (Јавор), Бојана Матића (Мачва), Александра Станисављевића (повратник из Грчке, бивши играч Воше), Елвира Кољића и Немање Драгутиновића (БиХ), Милана Макарића (Бачка)...


„Иако је познато да је понуда играча у зимском прелазном периоду много сиромашнија него током лета, верујем да ћемо на тржишту пронаћи оно што нам је потребно. Управо из тог разлога, важно нам је да што пре изаберемо шефа струке, како бисмо, у договору с њим, могли да радимо на појачавању тима.“

Због свега наведеног, Дарко Јевтић је посебно инсистирао на још једном сегменту који управа ФК Војводина мора што пре да заврши.

„Убрзано радимо на деблокади клупског рачуна“, објаснио је Јевтић. „Све оно што планирамо да урадимо зависиће у великој мери и од тога да ли ће наш рачун бити у нормалној функцији и зато је ово питање од велике важности за будуће кораке које желимо да повучемо. Надам се да ћемо у томе успети и очекујем да то учинимо у наредних пет-шест дана.“

Као и пред сваки прелазни рок, новосадска фудбалска чаршија бави се активно именима играча који би у периоду између 15. јануара и 12. фебруара 2018. године, колико траје прелазни рок, могли да ставе потписе на уговоре с Војводином. Зато је пуно оних које би заљубљеници у фудбал и навијачи желели да виде у црвено-белој опреми Воше, а у периоду који је пред нама сазнаћемо да ли у тим причама има реалности, или су више само плод жеља оних који их лансирају.

Постоји одређени број фудбалера који су нам занимљиви и с којима смо успоставили прве контакте - рекао је Саша Дракулић. - Ипак, од новог, будућег шефа струке, зависиће доста тога и нећемо излазити у јавност са именима оних које бисмо евентуално желели да ангажујемо. Имамо довољно времена до 15. јануара, а сигурно је да ћемо настојати да реализујемо неке од замисли које тренутно на папиру имамо.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести