Напредак надиграо Бачку: Бачкопланчани све даље од опстанка

Фудбалери Напретка савладали су Бачку и удаљили је од опстанка у Линглонг суперлиги Србије.
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

У занимљивом мечу, Крушевљани су били за нијансу бољи и заслужено славили.

Крушевљани су много боље почели ме и већ у 2. минуту повели. Спремо је центрирао са леве стране, лопта је дошла на другу стативу одакле је Марјановић спровео у мрежу. Нешто касније Мршић покушава главом – Милојевић брани. Након уводне доминације домаћина Бачка се консолидовала па је имала прилику преко Жакуле, али је Остојић одбранио. Водила се потом равноправна борба, великих прилика није било. Бачка је показала жељу да се бори и ако је икако могуће избори опстанак у Линг Лонг суперлиги Србије.

Наставак је почео иницијативом Крушевљана, али су Бачкопаланчани били опасни из контри. После једне такве имали су корнер након којег је уследила прилика за Лакић-Пешића, али неискоришћена. Казна је стигла у 62. минуту, управо после грешке Лакић-Пешића коју је искористио Мелуновић. Био је то кратак пас ка голману Милојевићу који је сурово кажњен. У 73. минуту једанаестерац за Бачку. Ратковић је фаулиран у казненом простору Крушевљана и досуђена је најстрожа казна. Прецизан са беле тачке био је Ашћерић и утакмица се поново отворила. Свему томе претходила је по прилика за обе екипе тако да је гледан добар фудбал на стадиону ,,Младост“. У 84. минуту Спремо је могао да овери победу Напретка али је шут Спрема одбранио Милојевић.

Ипак, узбуђења више није било и ,,чарапани“ су забележили победу.

И. Лазаревић  

Напредак – Бачка 2:1 (1:0)

КРУШЕВАЦ: стадион ,,Младост“, без гледалаца. Судија: Јовановић (Београд). Стрелци: Марјановић у 2. и Мелуновић у 62. за Напредак, а Ашћерић (из пенала) у 73. минуту за Бачку. Жути картони: Томић, Миловановић (Напредак), а Жакула (Бачка).

НАПРЕДАК: Остојић 6, Миловановић 6, Маринковић 6, Мелуновић 7, Милуновић 6 (Милошев 6), Мршић 6,5, Томић 6 (Рашковић), Кочић 6 (Бачанин 6), Спремо 6,5, Марјановић 7, Миловановић 6,5.

БАЧКА: Милојевић 6, Парађина 6 (Недељковић 6), Лакић-Пешић 6, Рађен 6, Пантић 6, Мијатовић 6, Ратковић 6,5, Зличић 6 (Ашћерић 7), Жакула 6,5, Ескић 6,5 (Јовановић 6), Стојановић 6,5.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести