Наставили губитнички низ: Нови пораз "милионера"

Фудбалери Борусије из Дортмунда поражени су од Вердера из Бремена у 15. колу немачке Бундеслиге са 2:1. Тим из Дортмунда није победио од краја октобра у свим такмичењима против Вердера су "Милионери" одиграли осми меч у ком губи све бодове или осваја један.
borusija
Фото: EPA-EFE/J.P.GANDUL

За Борусију је на месту штоперу био српски интернационалац Невен Суботић, али ни он ни саиграчи нису спречили Егенштајна да у 26. минуту примири лопту Крусеа на ивици казненог простора, а онда да је прецизним ударцем пошаље у малу мрежу Буркија. Шмелцер, Обамејанг и Кагава су у наставку показали нешто боље лице своје екипе када су у 58. минуту у три потеза матирали одбрану Вердера. Само осам минута касније, Крусе још једном у улози асистента. Овог пута је из корнера убацио лопту, поклонио се Гебре Селасије и Бурки је још једном савладан.

 

 

Минхенски Бајерн наставља поход ка новој титули у Бундеслиги јер су са минималних 1:0 победили Ајнтрахт из Франкфурта. Једини гол за Баварце је дао Артуро Видал у 20. минуту. Видалу је лопту убацио Кимих, на њега су на другој стативи заборавили дефанзивци Ајнтрахта што је било довољно да Видал главом затресе мрежу противника и донесе свом тиму 35. бод у шампионату.

Бундеслига 15. коло: Борусија (Дортмунд) - Вердер 1:2 (Егенштајн 26, Гебре Селасије 65; Обамејанг 57.), Ајнтрахт (Франкфурт)– Бајерн 0:1 (Видал 20)
Хамбургер – Волфсбург 0:0 , Лајпциг – Мајнц 2:2 (Кампл 29, Вернер 45+3 п; Куасон 39, Бергрен 87.), Борусија (Мехенгладбах) – Шалке 1:1.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести