НАВИЈАЧ ПАНАТИНАКОСА ухапшен, ПОМАГАО ДИНАМОВЦИМА током УБИСТВА Кацуриса

АТИНА: Грчки навијач (24), за којим је расписана потерница због убиства Михалиса Кацуриса у Новој Филаделфији, ухапшен је у области Гизи у Атини.
hapsenje
Фото: pixabay.com

Он је идентификован помоћу видео снимака, а реч је о познатом навијачу Панатинаикоса, који је у прошлости учествовао у разним навијачким обрачунима, преноси Прототема.

Како пише грчки портал, позивајући се на поуздане изворе, приведени младић је одвео навијаче загребачког Динама до места сукоба с навијачима АЕК-а. За десетак Хрвата још се трага.

Подаци које наводи ЕРТ показују да се очекује расписивање нових потерница, јер су полицијски службеници Дирекције за борбу против насиља на спортским објектима идентификовали и друге хулигане преко регистарских таблица аутомобила.

Напомиње се да још није расписана потерница за навијачем који је објављивао постове о свом присуству и учешћу у смртоносним сукобима у Новој Филаделфији, али је његово име укључено у обимну истрагу о нападу испред стадиона АЕК-а.

Након привођења и притварања 105 хулигана, истрага је усредсређена на проверу одузетих мобилних телефона, прегледање видео снимака са места сукоба и ДНК анализу ухапшених, како би се идентификовао убица 29-годишњег Михалиса Кацуриса.

Из анализе података у лабораторијама наводи се да, до сада, нема идентификације са генетским материјалом 29-годишњака.

На 60 одузетих предмета у оквиру истраге није пронађена крв убијеног навијача у насељу Нова Филаделфија у Атини.

Такође, грчка полиција чека да им се из Хрватске доставе подаци о кривичним и прекршајним евиденцијама притворених.

Како јавља Хрватска радио телевизија, хрватски премијер Андреј Пленковић и министри спољних послова и правосуђа Гордан Грлић Радман и Иван Маленица ће на позив грчког премијера Киријоса Мицотакиса у понедељак присуствовати неформалној вечери на којој ће лидери земаља у региону разговарати о даљим европским интеграцијама држава југоисточне Европе и о безбедносним питањима у контексту руске агресије на Украјину. 

Очекује се да ће једна од тема билатералног сусрета Пленковића и Мицотакиса бити и случај хрватских хулигана који су завршили у грчким затворима након насиља уочи утакмице АЕК-а и Динама.

Хрватски премијер недавно је телефоном разговарао с Митсотакисом и затражио да се притвореним навијачима Динама осигура безбедност у грчким затворима и праведан и ефикасан процес.

Претходно је најоштрије осудио хулиганизам и навијачко насиље које, како је рекао, представља негацију спорта и чини штету хрватском фудбалу и угледу Хрватске.

Додао да ће, с друге стране, држава настојати да максимално испуни уставну обавезу да штити хрватске држављане и пружи им правну и конзуларну помоћ.

Пленковић је такође истакао како није реално да су свих стотињак навијача Динама (Бед блу бојси), једнако одговорни за нереде, наношење физичких повреда или уништавање материјалне имовине.

Пленковић је затражио је да се они код којих се не утврди одговорност за то, што пре депортују у Хрватску.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести