НАВИЈАЧИ ФК ВОЈВОДИНА Скупштина што пре

Уједињени навијачи ФК Војводина  обратили су се јавности саопштењем о актуелној  ситуацији у клубу.
fk vojvodina navijaci, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Обавештавајући, како су нагласили, јавност да је ситуација забрињавајућа, додали су да црвено-бели функционишу у ванредним околностима од 8. јула ове године.

Текст саопштења преносимо у целости.

„Таман када се учинило да свеукупна ситуација иде у добром смеру, 8. јула 2020. године, председник Управног одбора Војислав Гајић, који је уједно и председник клуба, поднео је неопозиву оставку на све функције у ФК Војводина. По Статуту клуба, нова Изборна скупштина требало је да буде заказан у року од 8 (осам) дана од дана подношења оставке председника, а на њој би било изабрано ново руководство клуба.

До дана данашњег, клубом се руководи мимо Статута, на шта је у више наврата указивао и шеф стручног штаба Ненад Лалатовић. Резултати екипе су на задовољавајућем нивоу (освојен је Куп Србије и актуелно је друго место у првенству), међутим, стиче се утисак да неком смета јак ФК Војводина, односно да се тендециозно опструише нормалан рад клуба. На који други начин објаснити ванредну ситуацију у клубу, која, нажалост, траје дуже од 120 дана?

Самим тим, Уједињени навијачи Војводине постављају питање: коме смета јак ФК Војводина?

У тренутној ситуацији, ми – Уједињени навијачи Војводине, изражавамо забринутост за опште стање у клубу и сматрамо да не може да буде континуираних спортских резултата, без адекватних кадровских решења на руководећим позицијама у клубу. Стога, апелујемо на целокупну спортску и војводинашку јавност да схвате озбиљност ситуације с којом је ФК Војводина суочен, односно да се сви укључе у решавање проблема. Такође, позивамо председника Скупштине ФК Војводина да испоштује Статут клуба и закаже нову Изборну скупштину у најкраћем могућем временском року“ – каже се у саопштењу Уједињених навијача Војводине.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести