Назире се права игра „парног ваљка”

Фудбалери Партизана су у среду имали врло узбудљив дан у којем су одиграли две пријатељске утакмице. Припреме у Белеку се захуктавају, а после победе над румунским Виторулом (1:0), уследио је реми против пољске Краковије (1:1).
Fudbaleri Partizana na jučerašnjem treningu Foto: FK Partizan
Фото: ФК Партизан  

Тренер црно-белих Саво Милошевић је после другог од два сусрета био задовољан ониме што је видео од својих играча, а наступали су играчи од којих се очекује да буду носиоци тима током пролећног дела сезоне.

- Добро одрађен тренинг. У оним оквирима у којима смо очекивали, да пре свега одрадимо добар тренинг, добру трку. Мислим да је било изненађујуће много добре игре, добрих акција, шанси, за овај период где су ноге још тешке. Да не причам много о квалитету, али онај основни задатак да имамо добру концентрацију, да имамо добар вољни моменат, то је све било заступљено. Имали смо и озбиљног противника, тако да можемо да будемо задовољни -  рекао је Милошевић после меча.

Краковија се показала као озбиљни противник од Виторула.

- Објективно јесте. Сваки озбиљан противник те натера на неке ствари. Генерално, ова екипа нас је натерала и на брзу циркулацију лопте, ), морали смо да уђемо у дуел, да будемо јако обазриви на директне лопте. Очигледно је да то добро раде, имају хитрину, а можда је то био највећи наш проблем у јесењем делу сезоне. Имали добру концентрацију код таквих лопти. Али наравно, не могу очекивати да још будемо на највишем нивоу, јер су ово прве утакмице - реалан је тренер црно-белих. - Имали смо предност у игри и у првом и у другом полувремену створили безброј шанси.

Због мањих проблема са повредама, терен су нешто раније напустили Слободан Урошевић и Такума Асано, али Милошевић напомиње да нема разлога за бригу.

- То су све ситне ствари, али да не бисмо ризиковали неке озбиљније.. Нема потребе.

И на овом мечу је Сејдуба Сума направио неколико одличних потеза, попут оног када је „спојио” са голом Умара Садика, а Милошевић је имао речи хвале на рачун Гвинејца.

- Па сви сте већ видели у претходних шест месеци шта је све у могућности да уради, када је у форми. Он је један од најбољих у раду до сада, када су у питању физичке припреме, и заиста се он осећа добро. Да га не малеришем, када је физички спреман, јако тешко га је чувати.

Александар Лутовац и Такума Асано прескочили су јучерашњи преподневни тренинг због проблема са задњом ложом. Њих двојица су принудно замењени на контролној утакмици против Пољака. Десног бека данас очекује преглед магнетном резонанцом, после којег ће дефинитивно бити познат степен повреде.

        С. Р.

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести