НЕ ПОМАЖЕ НИ САВО Пораз Партизана у Крушевцу

КРУШЕВАЦ:Фудбалери Партизана поражени су данас од Напретка у Крушевцу 1:0 (1:0) у утакмици 28. кола Суперлиге Србије.
1
Фото: ФК Партизан/ Мирослав Тодоровић

Црно-бели су на дебију новог тренера Сава Милошевића уписали четврти узастопни пораз и препустили Чукаричком трећу позицију.

Резултатска агонија Партизана се наставља. Црно-бели су доживели други узастопни пораз у првенству, а Саво Милошевић као тренер имао је неуспешан деби. Напредак је чекао своју шансу, дочекао је и заслужено славио.

Добар темпо форсирале су обе екипе. И једни и други су желели победу, ишли ка голу противника и одигравали брзо. Код Партизана је било јасно да постоји одређена физиономија, удвајањем бочних играча црно-бели су правили вишак и долазили до шеснаестерца Напретка. Рикардо се показао као солидно решење за леву страну и често се добрим дриблинзима ослобађао чувара.

Што се Крушевљана, пак, тиче, они су такође играли преко крила, која су требала да шаљу лопте ка срцу напада. Били су равноправни изабраници Милорада Косановића са великим ривалом, нимало нису били у подређеном положају. Први шут имали су црно-бели, преко Смиљанића, али право у голмана Петровића. Недуго потом, Напредак је повео. Аксентијевић је асистирао Ђорићу, а овај са 16 метара савладао Стојковића. Већ у 20. минуту неоправдано је поништен гол Н’Дијаеа, јер офсајда који је досуђен - није било. А, у самом финишу полувремена велику прилику је имао Рикардо, али је са пет метара главом шутирао поред гола.

Чинило се да је Напредак боље почео наставак, да би у 56. минуту, после једног фаула над Тошићем, свиран једанаестерац за Партизан. Са беле тачке шутирао је Рикардо, а Петровић одбранио. Само мало касније, у свом казненом простору руком је играо Немања Петровић, али је овог пута судија Анђеловски погрешио и није свирао једанаестерац.


Милошевић: Дуг пут; Косановић: Судије греше намерно

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић после дебитантског пораза против Напретка у Крушевцу (1:0) изјавио је да екипу чега дуг пут до циља.

"Дуг и тежак пут је пред нама. Био сам свестан шта нас чека кад сам долазио. Доста детаља је потребно поправити. Ове утакмице које су нам преостале ће нам помоћи да направимо детаљну анализу", рекао је Милошевић за Арену спорт.

Тренер Крушевљана Милорад Косановић био је задовољан игром и победом, али је жестоко љут на судије које су поништиле чист гол Ибрахкма Ндиајеа.

"Цела држава види да судије греше, греше намерно, а мене ударају по џепу као да радим у Бундеслиги,", поручио је Косановић.


Друго полувреме протекло је у иницијативи Партизана, али све је то било јалово, јер су се Крушевљани добро бранили. Опет, чинило се да црно-бели немају куражи да соло акцијама нешто пробију, тако да је све било без ефекта. Једини који је тако нешто радио у првом полувремену, Португалац Рикардо Гомеш, није био уопште у утакмици, чиме је Партизан много изгубио.

Напредак је чувао вођство и сачувао и узео велика три бода у борби за плеј-оф.

И. Лазаревић    

Напредак  - Партизан 1:0

КРУ­ШЕ­ВАЦ: Ста­дион ,,Мла­дост“, гле­да­ла­ца: 3.000. Су­ди­ја: Ан­ђе­лов­ски (Ка­ча­ре­во). Стре­лац: Ђо­рић у 17. ми­ну­ту. Жу­ти кар­то­ни: Ива­но­вић, Ак­сен­ти­је­вић и Ђо­рић (На­пре­дак), а Ни­ко­лић (Пар­ти­зан).

НА­ПРЕ­ДАК: Ни. Пе­тро­вић 8, Ак­сен­ти­је­вић 7, Ве­шко­вац 6, Осто­јић 6, Ма­рин­ко­вић 6, Ескић 6 (Об­ра­до­вић), Ђо­рић 7 (Де­ак), Н’Ди­а­је 7, Али­во­дић 6, Ива­но­вић 6,5 (Зу­ка­но­вић), Не. Пе­тро­вић 6.

ПАР­ТИ­ЗАН: Стој­ко­вић 6, Ву­ли­ће­вић 6, Осто­јић 6, Ва­ли­јен­те 6, Н. Г. Ми­ле­тић 6 (Уро­ше­вић 6), Шће­кић 6, Сми­ља­нић 6, Пан­тић 6,5 (Илић), То­шић 7 (За­ка­рић 6), Ри­кар­до 6,5, Ни­ко­лић 6.

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести