Нејмар дошао на суђење у Барселону

БАРСЕЛОНА: Фудбалер Пари Сен Жермена Бразилац Нејмар стигао је данас на суђење у Барселону због оптужби за превару и корупцију приликом преласка из Сантоса у Барселону 2013. године, преноси "Мирор".
nejmar, tanjug ap
Фото: AP Photo/Michel Euler, File

Шпанско тужилаштво затражило је двогодишњу казну затвора за Нејмара, као и новчану казну од 10 милиона евра због корупције.

Поред Нејмара и његових родитеља, оптужени су и бивши председници Барселоне Сандро Росел и Ђозеп Марија Бартомеу, као и некадашњи председник Сантоса Одилио Родригес Фиљо.

Шпанско тужилаштво тражи пет година затвора за Росела и Бартомеуа, као и новчану казну од осам милиона евра за каталонски клуб.

Бразилска инвестициона компаније ДИС тврди да је 2013. имала 40 одсто права на играча. У ДИС-у сматрају да су оштећени у трансферу Нејмара у Барселону, пошто тврди да је бразилски фудбалер продат испод праве вредности. Ова компанија тражи пет година затвора за Нејмара, као и новчану казну од 150 милиона евра.

Барселона тврди да је за Нејмара издвојила 57,1 милион евра (40 милиона за Нејмара и његову породицу и 17,1 за Сантос). Међутим, шпанско тужилаштво тврди да је цео трансфер коштао Барселону најмање 83 милиона евра.

Компанија ДИС наводи да су се Барселона, Нејмар и Сантос удружили да прикрију прави износ трансфера и да би због тога требало да одговарају за корупцију.

Нејмар и његови адвокати тврде да бразилски фудбалер није починио никакву превару.

Британски медији наводе да Нејмар мора данас да присуствује почетку суђења, а његово сведочење се очекује у петак. Суђење бразилском фудбалеру би требало да траје до 31. октобра.

Нејмар је од 2017. године члан Пари Сен Жермена.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести