Некадашњи фудбалер Војводине Филип Малбашић поново у бази Бошков центра у Ветернику

Конкуренцију за састав Војводине у наставку првенства појачао је Филип Малбашић (29), дојучерашњи члан шпанског друголигаша Бургаса. Он је јуче, са председником ФК Војводина Драгољубом Збиљићем, потписао уговор на верност своме некадашњем клубу, чији је дрес носио у другом делу сезоне 2015/16, целу сезону 2016/17. и део сезоне 2017/18. године.
1
Фото: ФК Војводина/Председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић и Филип Малбашић након потписивања уговора

За Војводину је одиграо 70 утакмица (од тога 55 у лигашком такмичењу), а збиру од 28 голова (21 у Суперлиги)додао је и осам асистенција саиграчима. Малбашићева позиција је на десномкрилу, мада је успешно одговарао и на задатке по левој страни и у шпицу напада.

-Срећан сам и задовољан послом који смо данас завршили, на обострано задовољство – потписивање уговора поздравио је спортски директор клуба Марко Јовановић, чији је учинак у стварању нове Војводине на завидном нивоу. – Утолико сам срећнији и задовољнији јер Филип стиже из шпанског такмичења, где је играо за клубове прве и друге шпанске лиге, тако да ће својим искуством и припремљеношћу сигурно бити користан члан колектива. Друго, он зна где долази, познато му је колико Војводина значи у српском фудбалу и шта сваком играчу значи да понесе дрес са Војводининим грбом. Разговори су трајали дуже него што сам претпоставио, требало је да уговор потпишемо знатно раније, али сада је све на свом месту и сви смопрезадовољни епилогом који је уследио потписивањем уговора.

Пре 12 година Малбашић је дебитова у саставу Рада, у сусрету са Црвеном звездом14. новембра 2010. године, а свој првенац гол постигао је против Партизана, годину дана касније. Из Рада је 2012. године прешао у немачки Хофенхајм. Поред Војводине, у међувремено је играо у Партизану, Гдањску, на Тенерифама и у Кадизу. Екипи Бургаса приступио је почетком ове године.

Малбашић је одиграо 246 такмичарских утакмица и постигао 44 гола. Дрес омладинске српске репрезентације облачио је 11 пута и постигао три гола, док је девет наступа у младој селекцији оплеменио са два гола.

Л.Б-з

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести